Gazetekars

10 Çocuk Dilek Tuttu Mum Söndürdü

Kars’ta, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda barınmakta olan çocuklar unutulmayacak bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

04 Nisan 2011 Pazartesi 07:39

10 Çocuk Dilek Tuttu Mum Söndürdü

Murat TAŞDEMİRCİ

Kars’ta Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bahçesinde Nisan ayında doğan çocuklar adına mangal partisi düzenlendi. Halaylar çekilip pastaların kesildiği eğlencede kimsesiz çocuklar unutulmaz bir günün keyfiyle doyasıya eğlendi.

Kars’ta, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda barınmakta olan çocuklar unutulmayacak bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Geliştirme Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda nisan ayında doğan çocuklar adına mangal partisi planlandı. Havaların güzel geçmesi nedeniyle parti için yer olarak önce Sarıkamış düşünüldü. Hazırlıkların ardından sabahın erken saatlerinde havanın kapalı olması planı değiştirdi.

Son bir değişiklikle yurt bahçesinde yapılan mangal partisine Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Dernek Başkanı Nihat Nebioğlu, Kars Defterdarı Hanifi Eraslan, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Karadağ, Yetiştirme Yurdu Müdürü Ertaç Baki ile yurtta barınan 160 çocuk katıldı.

10 ÇOCUK DİLEK TUTTU MUM SÖNDÜRDÜ

Masa, sandalye, hediye ve yiyeceklerle tam bir parti görünümü verilmiş bahçeden gözlerini alamayan çocuklar davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Halaya eşlik eden büyükler çocukları iyice coşturarak renkli görüntüler oluşturdu.

Halayların ardından mangalların yanmasıyla beraber ziyafet başladı. Her şeyden doyasıya yiyen çocuklar oldukça memnun bir görüntü sergiledi. Karınları doyduktan sonra oyunlar oynayan çocuklar daha sonra pasta kesmek için toplandı. Nisan ayında doğmuş olan 10 çocuk 3 tane büyük pastanın üzerindeki mumları dilek tutarak söndürdü. İlgi ve alakadan çok memnun kalan çocuklar çok mutlu bir gün geçirmenin keyfi ile yurda girdiler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER