Gazetekars

17.Ulusal Parazitoloji Kongresi

17. Ulusal Parazitoloji Kongresi Kars’ta başladı...

06 Eylül 2011 Salı 07:38

17.Ulusal Parazitoloji Kongresi

17. Ulusal Parazitoloji Kongresi ve Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıklar Sempozyumu açılış töreni bugün Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda yapıldı.

Açılışa Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak Kongre Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Özkan Arslan söz alarak “hoş geldiniz” konuşması yaptı. Arslan, “Sizleri ülkemizin en doğusunda bulunan tarihi kent Kars ilimizde ve önümüzdeki yıl 20. yılını kutlayacak Üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu tip faaliyetlerin düzenlenme öncesi ve sırasında birçok teşekkürü hak edenler tabi ki vardır. Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı olarak; Bu kongrenin Kars’ta ve Üniversitemizde yapılmasına öncülük eden, Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Sayın Prof. Dr. M. Ali Özcel hocam ve Dernek Yönetim Kurulu ile dernek üyelerimize, Kongremize desteklerini esirgemeyen Kars Valimiz Sayın Ahmet Kara’ya, Kongrenin planlanmasında ve bugüne kadar gelmesindeki tüm aşamalarında katkılarını sağlayan ve bugünde açılışımızı onurlandırarak aramızda bulunan 24. Dönem Kars Milletvekilimiz, Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve mesai arkadaşım Sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, Kongre desteği için yaptığımız görüşmelerde desteklerini hiç esirgemeyen Kars Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Bozkuş’a, Rektörlük görevine henüz daha yeni başlamışken Dernek başkanımız ile Kongrenin yapılması için ziyaret ettiğimizde Üniversite olarak tüm desteklerini vereceklerini belirten ve üniversitelerin ana görevlerinin bu tip bilimsel etkinlikler olduğunu vurgulayan rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan ve yönetimi ile kongrede görev alan tüm personeline, Kongreye gerek maddi ve gerekse hizmetleriyle destek veren Sayın Ömer Demirci ve Sayın Cem Kanbay’a, İlimizde hizmet veren Kılıç Ticarete, Arı Medikal ve Kafkas Medikal’e, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sarıkamış Kaymakamlığı’na ve kongrenin tüm heyecanını iki yıldır hisseden ve yaşayan sevgili mesai arkadaşlarım “Yerel Düzenleme Kurulu” üyelerine, ayrıca davetimizi kabul ederek buraya kadar gelip bizleri onurlandıran siz değerli katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Ali Öncel de, “1979 yılında İstanbul’da düzenlediğimiz 1. Ulusal Parazitoloji kongresinden bu yana 30 yılda ülkemizin değişik şehirlerinde, o şehirlerde bulunan üniversitelerimizin katkılarıyla düzenlemekte olduğumuz ulusal kongrelerimizin bugün 17.sini düzenlediğimiz için son derece mutlu ve gururluyuz.

Kongremizde 1 panel, 8 yuvarlak masa toplantısı, 11 Konferans, 64 sözlü bildiri ile 168 poster sunumu bulunmaktadır. Bütün sunumlarda parazitoloji çalışanları birbirinden değerli çalışmalarını kongre üyelerimize sunabilmek için adeta yarışmışlardır. Bu kongremizin düzenlenmesinde, bizlere bu güzel eğitim tesisini açan, açılış kokteyli dahil her türlü desteği vermekte olan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Sami Özcan’a huzurlarınızda içtenlikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise şunları söyledi:

“Bugün üniversitemizin ana fakültesi olan veteriner fakültesi ve yeni gelişmekte olan tıp fakültemizin katkıları ile Türkiye Parazitoloji Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 17.Ulusal Parazitoloji Kongresine hoş geldiniz. Sizleri üniversitemizde görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Dünyada gıda ihtiyacı ve hastalıklarla mücadelenin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Paraziter hastalıklarda enfeksiyonlar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Hem insan hemde hayvan sağlığı açısından önemli olan bu hastalıkların tartışılacağı bu kongrenin bölgemiz ve Tüm dünya sağlığı için yararlı olacağı inancındayım.Bu kongrede uluslar arası ‘Kafkasya ve Ortadoğu Paraziter Hastalıkları’ adına bir sempozyumunda yapılıyor olması Kafkas Üniversitemiz adına yakışır bir etkinlik olmuştur.Biz üniversite olarak Kafkasya coğrafyasında bulunan üniversiteler ile zaten işbirliği içerisindeyiz. Bu sempozyum bu birlikteliğe daha da güç katacaktır.”

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Paraziter Hastalıkların önemine değindi ve bu kongrenin Kars’ta düzenlenmesinin Kars açısından önemli olduğunu belirtti. Kılıç, “Kars bizim üzerine titrediğimiz bir şehir. Kongrelerin yapıldıkları şehirlere sosyal katkıları var. Kars ülkemizin bir köşesinde bulunan serhat şehri. Buradan herkesin yolu çok sık geçmiyor. Buradan genellikle insanlar gidiyor ve birdaha gelmiyorlar. Biz istiyoruz ki bu şekildeki organizasyonlarla Kars şehri hep gidilen gelinen bir şehir olur.o yüzden sunduğunuz katkılı anlamda son derece önemli. Biz bu organizasyonla üniversitemize olan dikkatin arttırılması noktasında ciddi katkımız olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Müzik Dinletisinin ardından da 5 gün sürecek olan kongrenin ilk oturumu olan “Parazitolojide Labaratuar” paneline geçildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER