Gazetekars

2017 ulaşımda milat olacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, hızlı trenin Erzurum-Kars güzergahı çalışmalarının 2017 yılı sonunda tamamlanacağını ifade etti.

07 Eylül 2011 Çarşamba 08:41

2017 ulaşımda milat olacak

Başar, yaptığı açıklamada, Eskişehir-Erzurum güzergahı için altyapı ve elektrifikasyon proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Erzurum'un engebeli arazi yapısının bu alandaki çalışma süresini uzattığını ifade etti.

Hızlı trenin sefere başlamasıyla Erzurum-Ankara arasının 7 saat, Erzurum-İstanbul arasının ise 10 saat kısalacağını anımsatan Başar, bunun da demiryoluna olan rağbeti arttıracağını anlattı.

Hızlı tren seferinin başlamasıyla Erzurum için yeni bir tarihi başlangıcın yaşanacağını belirten Başar, "2017 yılında hızlı tren Erzurum-Kars seferine başlayacak. Kara ve hava ulaşımında yaşanan sıkıntılar hızlı trenin sefere başlamasıyla sona erecek. Coğrafi alan ve iklim olarak hızlı tren bölge insanımızın rahat, güvenli ve hızlı seyahat etmelerini sağlayacak" diye konuştu.

Başar, doğu ekspres yol güzergahında yenileme çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, çalışmaların 200 kişilik ekiple devam ettiğini söyledi.

Yol yenileme çalışmalarının ardından daha verimli hizmetler sunacaklarını belirten Başar, "Doğu ekspres yol güzergahının Erzurum kısmında kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Tren rayları yenileniyor, altyapı imkanları artırılıyor. Çalışmalarımızı alanında uzman ekiplerle gerçekleştiriyoruz. Pasinler ilçesine kadar olan bölümünde çalışmalarımızı sonuçlandırdık, altyapı çalışmalarımız Horasan ilçesine kadar devam edecek" dedi.

Başar, tren yolculuğuna olan talebin her geçen gün arttığını da sözlerine ekledi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER