3 boyutlu resim sergisi
Asker eşlerinin 3 boyutlu resim sergisi büyük beğeni topladı...
15 Mayıs 2012 Salı 08:20
Kars Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilik yapan asker eşi Aslı Yurtsever’in 27 asker eşiyle birlikte 4 ayda yaptığı 70 adet 3 boyutlu tablonun bulunduğu “3 Boyutlu Resim Sergisi” Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Sergi Salonu’nda açıldı. 2 gün açık kalacak sergide, TBMM, Atatürk, Osmanlı motifleri, Osmanlı’da Harem, çiçekler ve manzara tabloları yer aldı.
Serginin açılışını Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Belediye Başkan yardımcısı Haydar Yılmaz, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Halk Eğitim Müdürü Acihan Kocaoğlu yaptı.
Asker eşleri: Bahar Tören, Berna Bulut, Esra Karadağ, Munevver Önal, Nilgün Killi, Dilek Akın, Özlem Düzenli, İlknur Taşoluk, Giliz Çetintaş, Filiz Potuk, Fatma Tanrıvermiş, Safiye İnen, Serap Yavuz, Serpil Sekilmen, Gönül Çınar, Sabriye Öcal, Songül Altuntaşlu, Leyla İpek Yılmaz, Hatice Nergis, Hatice Ezer, Nazmiye Aktaş, Arzu Kiraz, Nilgün Aydın, Ayşegül Karabulut, Nihal Yegen’in 4 ay süren el emeği göz nuru 3 boyutlu tablolar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Usta öğretici Aslı Yurtsever, asker eşi Fatih Yurtsever’in bu sergiyi açmasında büyük destek verdiğini söyleyerek eşine teşekkür etti. Yurtsever, “Askeriyede Hafız Hakkı Paşa TOKİ Lojmanlarında arkadaşlarıma beraber çalıştım. 27 kursiyerim var hepsi asker eşi. Şu anda sergi salonumuzda 55 adet 3 boyutlu tablomuz var. Bütün 27 öğrencimin bu tablolarda emeği var. Tablolara çalışmaya başladığımızda ilk etapta 10 adet resim alıyoruz. Bunların 8’i ana resmimiz oluyor. Bunları arkadan öne doğru boyut alarak kesiyoruz. Kesme aşamasından sonra yanlarını kalemleme ve cımbızlama aşamasına geçiyoruz. Ondan sonra da çöp şiş ve silikon yardımıyla üst üste, pasta yapar gibi, kat kat yapıştırıyoruz. Diğer kalan 2 resmimizde de giydirme dediğimiz aşamamıza sıra geliyor. En son önde kalan objelerimizi belirginleştirmek için son aşamaya geçiyoruz. Daha sonra vernikliyoruz ve tablolaşmaya gidiyor.” dedi.
Sergi öncesi asker eşinin tayini nedeniyle Antalya’da bulunan ve sergi için Kars’a gelen kursiyerlerden Berna Bulut ise, mutlu ve gururlu olduklarını, bu sergi gününü heyecanla beklediklerini ve bugün de sergi açılışıyla mutluluklarını pekiştirdiklerini söyledi.
Kursiyerlerden Leyla İpek Yılmaz da, yaklaşık bir yılın sonunda verdikleri emeğin karşılığını bu sergiyle almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gerçekten de çok heyecanlıyız. Biz bu işe başlarken bir pano diye başladık ama işe başlayınca bir çok pana çıkardık. Herkes yaklaşık bu sürede 10 pano çıkarabiliyor. Bence çok zevkli bir iş. İnşallah nasip olursa bende ileride böyle bir sergi düşünüyorum. Hocamızı da çok seviyoruz. Zaten boş durmayı sevmiyorum, kendi yapım öyle. Bu resimler aynı zamanda bayağı bir masraftan geçilerek yapılıyor. Özellikle son aşama olan giydirme aşamaları çok uğraştırıyor. Ama ortaya tabi ki muhteşem bir görüntü çıkıyor. O yüzden daha çok yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Kursiyerlerden Bahar Tören ise, kursta yaklaşık 18 tablo yaptığını, bu sergide de 6 tablosunun olduğunu ifade ederek, kursun çok keyifli olduğunu, zamanlarını dolu dolu geçirdiklerini kaydetti. Tören ayrıca, çalışmalardan büyük zevk aldığını da vurgulayarak, özellikle de Osmanlı motifleri çalışmalarında büyük keyif aldığını anlattı.
Sergiyi çok beğendiğini “bayıldım” ifadesiyle dile getiren Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, “3 boyutlu resim sergisini çok beğendim. Hatta ‘bayıldım’ diyebilirim. Gerçekten çok harika olmuş. Hem Osmanlı figürleri, manzara, haremden sahnelerle sergi adeta süslenmiş. Çok, çok, çok güzel. 2 Haziran’da HalK Eğitim merkezi Fuarında da bu tabloların sergilenmesini sağlayacağız. Bu serginin devamını diliyorum. Kars’a geldiğim günden bu güne kadar gördüğüm sergilerin en güzelini de böylelikle görmüş oldum. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık” dedi.
Bu arada asker eşleri sergi salonunda ziyaretçilere tabloları tanıtırken, çocukları da GAMP Konağı bahçesindeki çimenler, otlar, annelerinin tokaları ve taraklarıyla kendilerince figürler yaparak vakit geçirdiler.