Gazetekars

30 Ekim Kutlu Bir Gündü

İrfan Topçu'nun kaleminden...

31 Ekim 2013 Perşembe 09:50

30 Ekim Kutlu Bir Gündü

Tarihin seyri içerisinde Asya’dan Avrupa’ya yolculuk serüvenimize başladığımızda, Çıldır’dan Anadolu’ya besmeleyle girdiğimiz yıldan bu yana bin yıla yakın bir zaman geçti.

Anide yerleştiğimiz zaman, Anadolu coğrafyasının yüzü gülmüş, Bizans’ın insan haysiyetine saldırılarına dur diyecek bir milletin varlığı Anadolu sakinlerine huzur vermişti.

Günlerin günleri, yılların yılları kovaladığı tarihin bilinmezinde huzur ve kardeşliğe ev sahipliği yapmış olan memleketimiz, huzur ve bereket içerisinde tarihteki yerini almıştı.

Ebul Hasan Harakaninin gönül sofrası ruhlarımızı aydınlatırken, köylerimiz bereketli, köylülerimiz mutlu idi. Asırlarca gelecekten endişesiz yaşadığımız bu topraklar, yiğitliğe ve mertliğe ev sahipliği yapmaya devam etmekte idi.

Tarihe 93 harbi olarak geçen savaş 900 yıllık hürriyetimize ve huzurumuza son verdiğinde artık Karsta acı ve hüzünlü yıllar başlamış, esaretin acı yüzü tüm kötülüğü ile Karsın üzerine çökmüştü.

İnsanımız; malından, canından ırzından emin olmadan, başka milletlerin askerinin çizmesi altında, yabancı milletlerin bayrakları gölgesinde ölümü kurtuluş görmüş, bir gün yeniden Türk askeri ve Türk bayrağı özlemini içinden bir an olsun atmamıştı.

Tarih 30 Ekimi gösterdiğinde dualar kabul olmuştu. Türkün şanlı bayrağı şanlı Türk askerinin omuzunda Karsa tekbirlerle yeniden girmiş, kalesinde yeniden dalgalanmaya başlamıştı. 30 Ekim kutlu bir gündü…

30 Ekim; kayıp etmekten yorulmuş bir milletin bir daha kazanabileceğinin ispatıydı.

30 Ekim; minarelerde özlemle beklenen Ezanların yeniden okunması, camilerin kiliselere galibiyetiydi.

30 Ekim; kızların, gelinlerin ırzından emin olarak eşiklerinden dışarıya çıkabilmeleriydi.

30 Ekim; yüzbinlerce insanın yıllarca ettikleri duaların kabul edildiği gündü.         

30 Ekim; hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa türküsünün sonsuza kadar söyleneceği bir tarihin başlangıcıdır.

30 Ekim; Kazım Karabekir Paşanın hürriyet aşkının bir tezahürdür.

30 Ekim; bizlerin ecdadımıza, Şehit ve Gazilerimize sonsuza kadar şükran borçlandığımız gündür.

30 Ekim; Cumhuriyettir. Bilge Kağan’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in ruhunu şad eden onurlu bir gelecektir.

30 Ekim;  30 Ağustos zaferinde vurulan mührün altına atılan bir imzadır ve mürekkebi sonsuza kadar ıslak kalacaktır. Kutlu olsun…

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER