Gazetekars

4 Tır Yaşam Malzemesi

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov : Biz İki Devletiz, Bir Milletiz. Bu Dert Sadece Türkiye'nin Derdi Değildir, Azerbaycan'ın da Derdidir"

29 Ekim 2011 Cumartesi 08:28

4 Tır Yaşam Malzemesi

Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyet'inden Van'daki depremzedeler için gönderilen yaşam malzemesi yüklü 4 TIR, Iğdır Dilucu Sınır Kapsı'ndan giriş yaparak Van'a hareket etti.

Nahçıvan'dan Van'a gönderilmek üzere Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndan giriş yapan yardım TIR'ını Iğdır Kılıçlar Anıtı Kavşağı'nda karşılayan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, burada yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da Van'daki depremzedeler için bir yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Depremin ilk günü Azerbaycan'dan kurtarma ekibi geldiğini hatırlatan Süleymanov, "Bugün de Azerbaycan'a bağlı Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden yardım gelmiştir. Biz de bize verilen talimatlar doğrultusunda bu

yardımı Van'a ulaştırmak için şimdi yola çıkacağız. Bu yardımı oradaki yerel yöneticilere teslim edip depremzedelerin acısına ortak olacağız. TIR'larda 170 bin dolarlık 60 ton yardım bulunmaktadır. Bunun yanında Nahçıvan'da Van depremzedeleri için açılan hesapta şimdiye kadar 55 bin dolarlık yardım toplanmıştır. Bu da depremzedeli kardeşlerimize ulaştırılacaktır" dedi.

Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hayder Aliyev'in, "Biz iki devlet, bir milletiz" sözlerini anımsatan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Süleymanov, Türkiye'nin acısının Azerbaycan'ın acısı olduğunu, Türkiye'nin kederinin Azerbaycan kederi olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle devam etti:

"Azerbaycan halkı Türkiye'nin acısını paylaşmak için adeta seferber olmuş durumda. Bize verilen bilgi doğrultusunda Azerbaycan'dan İran üzerinden Türkiye'deki depremzedeler için 40 TIR yüklü yaklaşık 1 milyon 700 bin dolarlık değerinde yardım malzemesi yola çıkmıştır. Biz şimdi Van'a hareket ediyoruz. Buradaki amacımız, depremzedeleri yerinde görüp incelemek, bu doğrultuda yapılacak farklı bir yardım varsa bunu gidermek için çalışma başlatmaktır. Azerbaycan'ın yardımları bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER