Gazetekars

7 proje kabul edildi

Sarıkamış’ta Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2011 yılı projeleri açıkladı.

24 Eylül 2011 Cumartesi 08:51

7 proje kabul edildi

Buna göre Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan 5 proje ile Sarıkamış’ta faaliyet gösteren 2 STK’nın sunduğu birer proje olmak üzere toplam 7 projenin kabul edildiği bildirildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, KHA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında İlçemizden 7 projenin kabul edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Hazırladığımız 10 projeden 5 tanesi kabul gördü. Ayrıca 2 sivil toplum kuruluşumuzun da 1’er projesi geçti. İlçeler arasında en çok projesi kabul edilen ilçe olmamız sevindirici. Kabul edilen projelerin ortak yanı kadınlara yönelik istihdam amaçlı, turizm ve spor aktiviteleri içeriklidir. Projelerin hayata geçmesiyle Sarıkamış’ta büyük değişim olacaktır, şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

KABUL EDİLEN PROJELER;

1- Yokluktan Zirveye (Fakir 60 çocuğa kayak eğitimi)

2- Oyun Alanım Temiz Bahçem (ilçe merkezi ve köylerdeki 15 ilköğretim okulu bahçe düzenlemesi, basketbol, voleybol sahaları yapımı)

3- Her Kadın Eli İstihdamda İnce Bir Tasarım (gümüş takı tasarım işlerinde maddi durumu iyi olmayan 20 bayanın yetiştirilmesi)

4- Isıtan Eller (eldiven, bere, atkı üretimi yapılacak atölye kurulması, 20 bayanın istihdam edilmesi)

5- Volkanik Camla Gelen İstihdam (mesleki teknik eğitim merkezindeki obsidyen atölyesinde 20 bayanın obsidyen taşı işlemeciliğinde çalışması)

6- Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin öğrencilere yönelik, Artık Bizimde Bir Yuvamız Var adlı proje

7- Sarıkamış Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin, Kız Öğrencilerimiz Bilinçleniyor projesi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER