Gazetekars

9 Mayıs AB Günü Mesajı

Kars Valisi Ahmet Kara’nın 9 Mayıs AB Günü Mesajı

07 Mayıs 2011 Cumartesi 08:49

9 Mayıs AB Günü Mesajı

Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşlarıyla birlikte kutladığımız, 9 Mayıs “Avrupa Günü” Avrupalılık bilincinin tazelenmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Türk ve Avrupa Birliğine üye ülkeler kamuoyunda eksik bilgiden kaynaklanan ön yargıları gidermek açısından “Avrupa Günü” kutlamaları son derece önemlidir.  

Geride bıraktığımız yarım asır boyunca farklı Avrupa uluslarının, özgürlük, demokrasi ve insan haklarına saygı gibi evrensel değerler etrafında kenetlenmesi sağlayan Avrupa Birliği Projesi, tüm dünyanın takdir ettiği tarihi bir başarıdır. Bu şekilde, birçok Avrupa Milleti tek başına erişemeyeceği idealleri, birlikte dayanışma yaparak gerçekleştirmiş ve geleceğe güvenle bakma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Kuruluşundan sonra genişleme dalgalarıyla yeni ulusları kucaklayan birlik, yeni fikirler, yeni kültürel renkler, yeni deneyimler, yeni iş alanları, yeni pazarlar, yeni olanaklar sayesinde daha da güçlenmektedir.

Ülkemiz bölgesel ve küresel etkinliği, dinamik ekonomisi ve genç insan gücüyle Avrupa Birliği’ne önemli katkılar sağlayacak ve ilave güç katacak bir ülkedir. Hali hazırda yürütülen katılım müzakerelerimizin hedefi de tam üyeliktir. Ülkemiz, benimsediği dünya görüşü, siyasal kurumları, çağdaş normlara uygun demokratik yapısı, laik devlet düzeni, serbest pazar ekonomisi ve kültürel değerleriyle, stratejik, coğrafi, tarihi ve kültürel anlamda her zaman Avrupalı bir ülke özelliğini taşımaktadır.   

Avrupa Birliği ile ilgili konularda, Valiliğimizce yapılan çalışmalardan, Avrupa Birliği bünyesindeki fonlardan, yurttaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın Maksimum düzeyde yararlanmasını sağlamak için, Valiliğimiz bünyesinde, "Avrupa Birliği Proje ofisi ve Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu " oluşturulmuştur.

Tüm halkımızın “9 Mayıs Avrupa Günü”nü kutlar, sevgilerimi sunarım.

-KHA-

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER