Gazetekars

‘Acemi Birlik’ Sevinci

Kars Temaslarında bulunan Milli Savunma Bakanlığı tarafından müjdesi verilen acemi birlik ile ilgili görüşlerini aldığımız Kağızman halkı oldukça mutlu.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 13:03

‘Acemi Birlik’ Sevinci

Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri birliklerin taşınması planını şekillendirmesinden sonra, planın içerisinde Kars’ında olduğunun kamuoyuyla paylaşılması Kars’ta büyük bir mutluluğa sebep oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin Kars’ta olmak üzere; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararı Kars’ta heyecanla karşılandı.

Milli savunma Bakanlığının bu müjdesini heyecanla karşılayan Kars Kağızman halkı, Özellikle Kağızman ilçemizdeki  14.cü mekanize piyade tuğayının gitmesi ve Kağızmanda askeri birliğin kalmaması Kağızman Ekonomik olarak çökmüş ve ilçede göç başlamıştı inşallah tek tesellimiz çünkü  askeri birliği olmayan Kars’ın tek  ilçesi Kağızman ilçemiz inşallah Kağızman ilçemize gelecektir bundan hiç kuşkumuz yok bu konuda desteklerini esirgemeyen AK Parti iktidarına ve Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıca’a teşekkür ettiler. Özellikle esnafın kalkınması ve ilçenin ekonomisinin gelişip-büyümesi için çok büyük bir fırsat olarak görünen acemi birlik kararını kha muhabirine yorumlayan Kağızmanlılar, Kağızman’da bir acemi birliğin kurulması halinde ilçenin ekonomisinin tamamıyla canlanacağının altını çizdiler.

HALK MUTLU

Konu ile ilgili görüşlerini dilegetiren vatandaşlardan Kağızman Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Nurullah Karaca, “Kağızman’a acemi birliğin kurulacağı haberlerini duyduğumuzda çok heyecanlandık, çok mutlu olduk. İlçemizin böyle bir girişime çok ihtiyacı vardı.Kağızman  için bu söylentiler çok önemli. Tek korkumuz bununda Öğrenci yurdu gibi hayalden öteye gitmeyecek olmasıydı ancak çok şükür olmayacak buna eminiz Çünkü yetkililerimiz Kağızman ilçemizin sıkıntılarını yakından takip ediyorlar. İnşallah bundan sonra işler daha da hızlanır ve Kağızman ilçemiz  bir an önce acemi birliğe kavuşur” dedi.

Acemi birliği Kağızman’a kazandırılmasının çok büyük bir olay olduğunu savunan iş adamı  Erdoğan Demirden ise “Acemi birlik bu ilçe için gerçekten güzel bir gelişme. Ekonomik anlamda ilçemizde potansiyelini arttıracak nitelikte bir yatırım. Bence bu yatırım 2-3 fabrikaya bedel. Bunun yanında bir deÖğrenci yurdu açılırsa işte o zaman şu makus talihinden kurtulur. İnşallah bir an önce hayata geçirilir ve özellikle esnaf bu işten bir hayır görür” diye konuştu.

Acemi birliğin kurulması ile Kağızman’ın kabuğunu kıracağına inandığını söyleyen Kağızman Esnaflarından  Hacı Atalay Çelik ise  “Yıllardır kabuğunu kıramayan, komşu ilçeler arasında yıllarca gerisinde kalan ve ekonomik anlamda zor günler yaşayan Kağızman için acemi birlik güzel bir gelişme. İşsizler, ırgatlar gibi derneklere sahip olan ve hamallara, işsizlere sahip olan bunun yanı sıra kahvehaneleri tıka basa dolan Kağızman bence bu konuda geç bile kalmıştır. İnşallah bir an önce bu proje hayata geçirilir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Akın Dilli ise özellikle esnafın bu durumdan fazlasıyla yararlanacağını dile getirerek, “Biz kahvehaneci esnafıyız. İlçede kalabalık oldukça bizlerin de işleri artacaktır. Dolayısıyla acemi birlik bizler başta olmak üzere bakkala, terziye, lokantacıya, tatlıcıya kadar birçok esnaf koluna büyük katkılar sunacaktır. En azından 5 bin asker gelse ilçemize her biri ayda 200 TL para harcasa. Aylık bir milyon TL para eder. Bu para da insanımızın cebine girecek. Keşke bu söylentiler doğru olsa ve bu iş bir an önce bitse” diye konuştu.

Vatandaşlardan Ömer Bilgi ise “Çok iyi olur. Bu Kağızman için önemli ve tarihi bir gelişmedir. Sadece acemi birliği değil. Öğrenci yurduda da ilçemizde  yapılmalıdır çünkü öğrencilerimiz yurt yok diye gelmiyorlar. Ben Kağızman esnafının ancak bu tür yatırımlarla kalkınabileceğine inanıyorum” dedi.

Son olarak Kağızman Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Karaca ise acemi birliğin Kağızman’a yeni bir imaj kazandıracağına inandığını dile getirerek, “Temsil ettiğim iş kolu olan kıraathanelerin yanı sora diğer esnaf kollarında da bu konuda güzel gelişmeler yaşanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER