Gazetekars

Aday Adayları Sizi Yanıltmasın

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Remzi Aras, kimseye söz verilmedi, süreç devam ediyor, 'ben kesin adayım' diyenlere sakın inanmayın, dedi.

31 Mart 2011 Perşembe 07:46

Aday Adayları Sizi Yanıltmasın

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Remzi Aras, bazı aday adaylarının kamuoyunu yanıltma mücadelesine girerek, kendilerinin kesin aday olacakları yönünde beyanat verdiklerini ifade ederek, 11 Nisan’a kadar kimin aday gösterileceği yönünde bir bilginin olmadığını ve bunun da kamuoyunca bilinmesi gerektiğini söyledi.

En hareketli adaylık propagandası AK Parti’de yaşanıyor. 79 aday adayının olduğu AK Parti’de şimdilerde de “Filan aday adayı kesin aday oluyor, “Genel Merkez filan aday adayını git aday adayı ol seni aday yapacağız”, “Ben genel merkezden gönderildim, kesinlikle 1., 2., 3. sıradan adayım”, “Ben kesinlikle geliyorum” gibi sözler aylardır kamuoyunda dilendiriliyor.

Bunun yanında “filan kesinlikle aday gösterilecek çünkü kafadan şu kadar oyu var” gibi sözlerde dillendirilirken, bunun özellikle AK Parti Genel Merkezi’nin temayül ve mülakat sonrasında artması böyle bir şeyin söz konusu olmadığı görüşüne ağırlık kazandırdı.

Türkiye’nin 2 dönemdir tek başına iktidarı olan ve bu dönemde de ciddi iddialarla iktidar olmayı planlayan AK Parti’nin 11 Nisan öncesinde her hangi bir isme garanti gözüyle bakması elbette ki beklenemez.

Muhakkak ki 79 aday adayının içerisinde Karslıların özlem duyduğu aday adayı profilleri hafızalarında mevcuttur. Bunların içinde “Aslında şu aday adayı aday gösterilse Kars için iyi olur” gibi sözler söylenebilir. Yani vatandaşın özlediği ve beklediği aday profilleri olacaktır.

Önemli olan da AK Parti genel merkezinin, vatandaşın özlediği aday profillerini 79 aday adayının içerisinden çıkarabilmektir.

 Şu anda tahmin edilen bir gerçek var ki, o da 1’den 79’a kadar her an herkesin aday gösterileceğidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay ATV televizyonunda canlı yayınlanan bir programda gazetecilerin sorularını cevaplarken de temayüllere, aday belirlemelerine kadar birçok konuya açıklık getirmişti.

Gazeteci Mehmet Barlas’ın “Temayülde nelere dikkat edeceksiniz?, Meclisteki mevcut milletvekillerinden kaçta kaçını ayıklayacaksınız?, Milletvekili adaylarınızı nasıl belirleyeceksiniz?” sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan ince ayrıntılara dikkat çekmişti.

Başbakan Erdoğan, “Temayül yoklamalarını yapıyoruz çünkü illerdeki tercihleri öğrenmek istiyoruz. Ama temayülde çıkan sonucu kesin sonuç olarak görmüyoruz. Temayüllerde fevri davranışlar olabilir. Bizler temayülden çıkan sonuçları aldıktan sonra bütün aday adaylarını genel merkeze çağırıyoruz. Orada da kendilerini ifade etmeleri olanağı sunuluyor. Ardından da kurmaylarımız toplanıp inceleme ve değerlendirmeler yapıyorlar. Temayüllerden önce bir kamuoyu yoklaması yaptık. Bu yoklamada vatandaşlara, “Mevcut vekillerden memnun musunuz ve kimi istiyorsunuz?” sorduk. Temayül ve mülakatın ardından da bir kamuoyu daha yapıyoruz. Burada da aday adaylarını soruyoruz. Bunların hepsi kilitli bir sandıkta bekletiliyor. En son bizler oturup değerlendirme yapacağız. Tabi buna ben tek başıma karar vermeyeceğim. Bugüne kadar hiç AK Parti’ye üye olmamış birileri de aday gösterilebilir, ülkemizin önemli noktalarında büyük başarılara imza atmış, vizyonu olanlarda aday gösterilebilir. Tüm bunlar 11 Nisan’a kadar gizli kalacak ve 11 Nisan günü açıklanacak” demişti.

Buna rağmen bu tür spekülasyonlar artınca ilk açıklama AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Remzi Aras’tan geldi.

Aras, temayülden birinci çıkmasına rağmen kimin aday gösterileceğini kendisinin bile bilmediğini ve bilmesinin de mümkün olmadığını söyleyerek, kamuoyunun bini iyi bilmesi gerektiğini açıkladı.

Bütün aday adaylarının aday olma mücadelesi verdiklerini anladığını fakat bazı aday adaylarının kendilerini garanti göstermelerini hiç anlayamadığını da kaydeden Aras, “Vatandaşlarımız bunlara aldanmasınlar. Umarız her şey hakkımıza ve Kars’ımıza hayırlı olur. Kimlerin aday gösterileceği 11 Nisan’dan önce bilinmiyor ve bilinmesi de mümkün değil” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER