Gazetekars

ADD çalışmalarını hızlandırdı

Kağızman Atatürkçü Düşünce Derneği çalışmalarını hızlandırdı.

07 Ağustos 2011 Pazar 10:39

ADD çalışmalarını hızlandırdı

İlker Yıldız’ın başkanlığını yaptığı dernek, İzmir Karşıyaka Şubesi, Lüleburgaz Şubesi, Muğla Ortaca Şubesi’nin yaptıkları yardımlarla çalışmalarını hızlandırarak ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulundu.

Kağızman Atatürkçü Düşünce Derneği’nin başkanı İlker Yılız olup Başkan yardımcılığını Ali Solmaz, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise Fikret Turan, Gürbüz Durdağı, Vefa Taş, Nusret Aksu oluşturmaktadır.

2010 yılının Mart ayında ikinci kez başkan seçilen ve bu iki dönem içinde derneğin yükünü üstlenen İlker Yıldız, diğer şubelerin kendilerine yardımlarda bulunduğunu belirtti.

İhtiyaç sahiplerine giyecek ve kırtasiye malzemesi dağıttıklarını belirten Yıldız, bize gelen yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine, fakirlere ve öğrencilere dağıtıyoruz dedi.

Milli Egemenlik Caddesinde yeni bir binaya taşındıklarını, bu yerin Celal Nuray İşhanı’nda ve ikinci katta olduğunu söyleyen İlker Yıldız, 50 civarında üyelerinin olduğunu, resmi törenlerde İstiklal Alanı’nda ki Atatürk Heykeli önüne çelenk koyduklarını belirtti.

Derneğin her hangi bir gelirinin bulunmadığını ancak yapılan yardımlar ve üye aidatları ile ayakta durduklarını bunun da zor olduğunu söyleyen Yıldız: Derneğe üye olmak isteyenlere kapımız açıktır. Atatürk’ün fikirlerini, düşüncelerini, ilke ve inkılaplarını yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Çünkü Atatürk’ün çizdiği yol, ilmin fennin yoludur. Onun düşünceleri ışığında yürümek bizim için bir onurdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtuluş savaşının önderi olan Mustafa Kemal Atatürk için ne yapsak azdır, diye konuştu.

Kağızman Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi 2010 yılında Roman, Hikaye ve Ansiklopedilerden oluşan kitap paketlerini fakir aile çocuklarına dağıtarak bir çok aileye yardımlarda bulunmuştu. Aynı yardımları 2011 yılında da artırarak sürdürdü. Kitap yardımlarının yanı sıra İzmir Karşıyaka Şubesi’nin gönderdiği giyim eşyasını da muhtaç ailelere ulaştırdı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER