Gazetekars

AFAD Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sivil Savunma Eğitim ve Tatbikatları okullarda tüm hızıyla devam ediyor.

10 Mart 2011 Perşembe 07:11

AFAD Bilgilendirmeye Devam Ediyor

Gazi Kars Anadolu Lisesi’nde ve Atatürk İlköğretim Okulu’nda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan eğitimde sivil savunma, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer) eğitimi ve doğal afetlerde doğru davranış tarzları hakkında konferans, film gösterimi ve deprem tatbikatı yapıldı.

Başarıyla uygulanan tatbikat gerçeğini aratmazken, Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak görevlerimizden birisi de afet ve acil durumlara hazırlıklı olmak amacına yönelik gerekli eğitim ve tatbikatları yapmak ve yaptırmaktır. Afet ve acil durum bilincinin geliştirilmesi ve özellikle ülkemizin depremselliğine karşı alınabilecek önlemler ve doğru davranış tarzlarının benimsetilmesi ve afete hazır olmak adına ilimiz genelinde tüm okullarda gerekli konferanslar verilecek bunlarla ilgili film gösterimleri ve değişik içerikli broşür dağıtımları yapılarak geniş kitlelerin bu konudaki eğitimleri tamamlanacaktır. Amacımız bütün vatandaşlarımızın her türlü afete karşı bilinçli olmasıdır, dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER