Gazetekars

AGD Mekke’nin Fethini Kutladı

Kars AGD Derneği Mekke’nin Fethini Kutladı

04 Ocak 2015 Pazar 20:42

AGD Mekke’nin Fethini Kutladı

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şubesi, Mekke’nin Fethi’ni kutladı.

Halk Eğitim Merkezi çok Amaçlı Salonu’ndaki programa çok sayıda katılım oldu. Anadolu Gençlik Derneği’nin tarihine bugüne ve yarınlara duyarlı bir gençlik yetiştirmenin gayretinde olduğu vurgulanırken, tarihini bilmeyenlerinin gelecek tasavvurlarının olamayacağına inanıldığı vurgulandı.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül, “Bu coğrafyayı bir arada tutan harç, İslam’dır. Bu milletin islam ile bağının kesilmesi bu coğrafyanın tarumar edilmesine sebep olur. Anadolu Gençlik Derneğimiz, ilkokuldan üniversiteye, okul öncesi hayattan çalışan gençliğe, bu ülkenin tüm çocuklarına kol kanat germenin derdinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız programlarla genç nesilleri kadim değerleriyle buluşturuyoruz. En son düzenlediğimiz siyer-i nebi yarışması ile liseli gençleri Efendimiz(sav)’ın örnek hayatıyla buluşturduk.3 gün önce Sarıkamış ve Kars merkez de İsmail Aytemiz Kapalı Spor Salonunda Sarıkamış Harekâtının 100.yılında Şehitlerimizi rahmetle andık. Mart ayında 250 bin gencimizi 250bin şehidimizle buluşturmak için Çanakkale’de olacağız. Bu gece derneğimiz ülke genelinde 81 vilayette ve 600 noktada Mekke’nin Fethi yıl dönümü kutluyor. Yıl içinde okuma gruplarımızla, haftalık sohbetlerimizle, asr-ı saadet derslerimizle yaptığımız çalışmaları İstanbul’un Fethi programı ile taçlandırıyoruz. Her ramazanın son cumasını Kudüs Günü olarak kutluyoruz. Kudüs gününün İslam Birliğine giden yolda önemli etkinlik olduğuna inanıyoruz. Yaz etkinliklerimiz ve kış etkinliklerimiz ilkokul ortaokul öğrencilerimize hem kuran alfabesiyle hem kuran ahlakıyla tanıştırmaya yönelik programlardır. Lise öğrencilerimizle yaptığımız çadır kampları öncü bir gençlik yetiştirmenin adımlarıdır. Üniversite çalışmalarımız kampüslerde sevgi ve kardeşliğin teminatıdır. Hanımlar komisyonumuz bütün bu etkinlikleri genç hanımefendilere taşıyan birimimizdir Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak her türlü ırkçılık ve mezhepçiliğin bu coğrafyaya zarar getireceğine inanıyoruz. Sevgi ve kardeşliğin bu coğrafyanın çimentosu olduğuna inanıyoruz. Genç nesillerin kalplerine barış kardeşlik, merhamet ve adalet duygularını serpiştirmenin derdindeyiz. Aynı şekilde tarihini bilen nesiller yetiştirmenin gayretindeyiz.Bu programımızda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Programımızın şahadet bilincine, duaya, kardeşliğe ve İslam birliğine vesile olmasını Allahtan diliyoruz.” dedi.

Gül ayrıca, Erzurum İl Müftüsü Karslı Hasan Çınar, Eğitim Birsen Üniversite temsilciliği, İlahiyat Fakültesi Bilge İlahiyatçılar Topluluğu, Üniversite ve Hanım Komisyonuna da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda Küçük Muhammed Bilal Gül’ün okuduğu “Mekke” isimli ilahi salonda büyük alkış aldı. Abdulsamed’in okuduğu şiir de duygulu anlar yaşattı.

Ardından Erzurum Müftüsü Hasan Çınar bir konuşma yaptı. Çınar konuşmasında; “Hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki yaşama hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü, mülkiyet hakkı, ailenin korunması ve aklın koruması hakkı her insan için Allah’ın doğuştan verdiği haklardır. Biz özgürlük, adalet ve refahı bir sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız.” diye konuştu.

Çınar daha sonra; “Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz. Kıymetli Misafirlerimiz, Biz bu akşam buradayız. Mekke’nin Fetih Yıldönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkularını reddettiğimizi gösteriyoruz. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimizi gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, âlemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimizi gösteriyoruz. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yaşadığımız gezegende her 7 kişiden biri aç yatıyor. Her 6 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor.” diyen Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. İki milyar insan yoksulluk sınırın altında yaşam savaşı veriyor. Öte yandan sadece futbolda dönen para dünyadaki açlığı beş defa sıfırlayacak miktarda. Kozmetiğe harcanan para ile açlıktan ölümlerin rahatlıkla önüne geçilebilir. Gelişmiş  6 ülkede kedi köpek maması için harcanan para ile en fakir 20 ülkenin tüm borçları silinebilir. Şimdi bunları niye söylüyoruz? Biz Önce Ahlak ve Maneviyat diyoruz. İnsanların açlığıyla, yoksulluğuyla, yoksunluğuyla, yolda kalmışlığıyla, acılarıyla, sıkıntılarıyla dertlenmeyen bir ahlak anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, merhameti, tevazuu, kardeşliği emretmeyen bir maneviyatı kabul etmemiz mümkün değildir. İşte biz Önce Ahlak ve Maneviyat temelinde Yeni Bir Dünya’nın kurulmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş,  verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için dua edelim. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Gecemiz hayırlara vesile olsun.”

Programın sonunda Siyer-i Nebi Yarışmasında il genelinde ilk on dereceye giren liseli öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER