Gazetekars

Ağız ve Diş sağlığı anlatıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları üyelerince, depremzedelere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

20 Aralık 2011 Salı 07:44

Ağız ve Diş sağlığı anlatıldı

Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları üyeleri, Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından Sarıkamış’a gelen ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Osman Yüce Kayak Tesislerine yerleştirilen 45 depremzedeyi ziyaret etti.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda hemşire olan Alev Karakoç, ziyarette ağız ve diş sağlığı hakkında depremzedelere bilgi verdi.

Karakoç, hangi yaşta olursa olsun ağız ve diş sağlığının göz ardı edilmemesini belirterek, “Hastalıklardan korunmak için dişlerinizi günde en az 3 kez, sabah, öğlen yemek yedikten sonra ve akşam yatmadan önce fırçalamanız gerekiyor. Mikroplar ağzınızda kalınca dişleriniz çürüyor ve hastalıklara yol açıyor. Ağız sağlığımız çok önemli, bu yüzden dişlerimizi temiz tutmalıyız” diye konuştu.

Karakoç, KHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede konuk ettikleri depremzedeleri hem yalnız bırakmamak hem de sağlık konusunda destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Ziyarette, depremzedelere diş macunu ve diş fırçası dağıtan Kızılay ekipleri çocuklara da kışlık kaban ile çeşitli hediyeler verdiler.

Depremzede ailelerde, Sarıkamış’a geldikten sonra başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kurumların kendilerine sahip çıktığını, Kızılay kadın kolları ekiplerinin de yaptığı bu etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER