Gazetekars

Aktaş Akdağ'ı Topa Tuttu

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı topa tuttu. Recep Akdağ'ın hangi yüzle Kars'a geldiğini soran Başkan Aktaş, zehir zembelek bir açıklama yaptı.

11 Ağustos 2010 / 14:44

Aktaş Akdağı Topa Tuttu

İşte Başkan Aktaş'ın Sağlık Bakanı'nı hedef alan o açıklaması :

 

10 Ağustos 2010 Salı günü ilimize gelen Sayın Sağlık Bakanı Recep  AKDAĞ, bir Karslı hemşerimize ; "Kars’ta yapılan sağlıkla ilgili yatırımlardan siz Karslıların  haberi yok" demiş.

 

Sayın Bakan 2004-2009 mahalli seçimlerde, 2007 genel seçimlerde ve 2010 referandum öncesi Karsımıza gelerek Karslı hemşehrilerimizin gözünün içine bakarak yalan vaatlerde bulunuyorsunuz.

 

Sizin döneminizde Kars ilinin sağlık hizmetleri geriye gitmiştir. Kars’ta ki uzman doktorlar sürgün edilmiştir. Kars doğumlu doktorlarımız ile ilgili siyasi içerikli raporlar tutularak  sürgünleri çıkarılmıştır.  Kars’ta uzman doktor sıkıntısı had safhadadır. Bu doktorlarımız pratisyen hekimler çalıştırılmaktadır.

 

Kars Devlet Hastanesi ve Kars Doğumevi Hastanesi başta olmak üzere bütün hastalarımız Erzurum’a sevk ediliyor.

 

Bakanlığınız döneminde Türkiye,  29  bölgeye ayrılarak Kars’ta  Erzurum bölgesine bağlanmadı mı? Sayın Bakan, Kars’ı tamamen Erzurum’a muhtaç hale getirdiniz. Şimdi hangi yüzle sağlıkta çığır açtık diyorsunuz?

 

Sayın Bakan lütfen  takiyecilik yapmayın. Sizi gerçeklerle yüzleştirmek istiyorum. Kars Devlet Hastanesi ve Kars Doğumevi Hastanesi  başta olmak üzere bütün sağlık ocaklarında sargı bezi, enjektör, plaster gibi en hayati tıbbi malzemeler yoktur. Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazı arızalıdır.

 

Devlet Hastanesinde  temizlik hiç yoktur.  İl Sağlık Müdürünüz ve Devlet Hastanesi Başhekimiz tamamen AKP’lilerin  taleplerini yerine getirmekle meşguller.  Dolayısıyla Karslıların  sağlıklarıyla ilgili bir gayretlerinin olmadığını biraz araştırırsanız göreceksiniz. Bu bürokratlarınız tamamen AKP’lilerin ve milletvekili kardeşlerinin emriyle hareket ettiklerini söylüyorlar ve sağlık personeline bir köle gibi davranarak onları baskı altına alıyorlar.

 

Sayın Bakan şimdi sizlere soruyorum?

 

Körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali bir arada oturmuşsunuz. Birbirinize  methiyeler yağdırıyorsunuz ; ama sağlıkta Karslı vatandaşlarımız çaresiz ve umutsuz bir halde para bulup ta Erzurum’a nasıl gideceğinin hesabını yaparken siz de Karslıların gözünün içine baka baka Kars’a her gelişinizde maalesef yalan konuşuyorsunuz.  Sayın Bakan hiçbir maddi menfaat; hiçbir makam insan sağlığından daha önemli değildir. Sayın Bakan şahsınızı ve Bakanlarınızı Kars’la ilgili konuşurken dürüst olmaya davet ediyorum.

 

Sayın Bakan referandum öncesi Kars’a geldiniz. Sağlık personeline baskı yaparak, yalanlarınıza ve riyakarlığınıza insanları ortak etmek için ve sağlık personeline referandum da evet oyu verdirmek için mi Kars’a geldiniz?

 

Kadirşinas Kars Halkı 12 Eylül 2010 tarihinde sizin gibi takiyecilere gerekli dersi "HAYIR" da hayır var diyerek gereken dersi verecektir.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER