Gazetekars

Akyaka'da Sağlık Allah'a Emanet

7 bin nüfuslu ilçede Sağlık skandalı yaşandı. Kars Akyaka Kaymakamlığı Sağlık Gurup Başkanlığı Merkez Sağlık Ocağı Allah'a emanet.

25 Eylül 2011 Pazar 12:05

Akyakada Sağlık Allaha Emanet

Kars Merkez Akyaka ilçesinde bulunan sağlık gurup başkanlığına ait merkez sağlık ocağı neden kapalı?

Bu ilçede hiç mi hasta yok?

Merkez sağlık ocağının yanı sıra, Akyaka toplum sağlığı merkezi ve Akyaka aile sağlığı merkezi olarak hizmet verdiği düşünülen merkez sağlık ocağı, kapılarını Akyakalı vatandaşlara kapatmış durumda.

Bugün bir vatandaş düşme sonucu burun kemiğinde meydana gelen kırılma sonucu ilçe merkez sağlık ocağına gidiyor, ancak sağlık ocağının kapalı olması nedeniyle Kars devlet hastanesine giderek acil serviste tedavisi için müracaatta bulunuyor. Hastaya yapılan müdalede hastanın düşme sonucu burnunun kırıldığı anlaşılıyor.

Vatandaş, 7 bin nüfusa sahip Akyaka ilçesinden Kars devlet hastanesine gelmesinin sebebini cep telefonu kamerası ile kayıt altına alarak, Akyaka ilçesinde yaşayan vatandaşların sağlık sıkıntılarını böyle görüntüledi.

Kendisi ile görüştüğümüz Akyakalılar;

Bizim en büyük sorunumuz sağlık ve eğitimdedir. Geçici görevle doktor gönderiliyor. Türkiye’nin en uç noktası olması nedeniyle kamu personeli çok fazla burada durmak istemiyor. Kadrolu çalışanlar ise tayinini çıkarıp gidiyor. Bu konuda sıkıntılıyız. Bir sağlık ocağımız var. Ancak doktor sıkıntısı yaşıyoruz. Bir de malzeme sıkıntısı var. Kars’a uzak olan ilçelerdeniz. Gerekli tesisatımız ve doktorumuz temin edilirse çok fazla sıkıntımız kalmayacak. Kışın kardan dolayı yollarımız kapanıyor. Bu nedenle hastalar zorluk çekiyorlar.

Akyaka ilçesinin Sağlık açısından çok büyük sıkıntısı var. Burada yaşayanların yaşama haklarına neden saygı gösterilip sağlıkları hiçe sayılıyor. İnsanların sağlıkta yaşayacakları sorun Allah’a kalmış. Çünkü bakacak doktor yok. Hastalar 112 acile yönlendiriliyorlar. Acilde hastaya ahiret soruları sorarak canlarından bezdiriyorlar. En ufak enjeksiyon için insanlar Kars’a gönderiliyor. Durun bu kadar acı. Kısacası en amansız dağda kalsanız bile bu kadar zorlanmazsınız. Çünkü; şartları bilip ayakta kalmanın mücadelesini verirsiniz ama Akyaka’ya güvenirseniz ölürsünüz. Bakacak kimse yok. Ancak Kars’tan görevlendirilen doktor ne zaman gelirse (onu da Allah bilir) o zaman belki düzelir.” şeklinde dert yandılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER