Gazetekars

Alınak için yakalama kararı çıktı

KCK soruşturması kapsamında aralarında Kars ve Şırnak eski milletvekili Mahmut Alınak’ın da bulunduğu 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıktı.

09 Aralık 2011 Cuma 09:29

Alınak için yakalama kararı çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında, aralarında eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıktı.

Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda 34 şüpheli tutuklanmış, 9 şüpheli ise mahkemece serbest bırakılmıştı. Mahkemeden serbest bırakılan 9'şüpheliden 8'i hakkında yakalama kararı çıkarılması için soruşturma savcısı itirazda bulunmuştu.

İtirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Avukat Mehmet Ayata, Avukat Yalçın Sarıtaş ve Sabahat Zeynep Arat hakkında yakalama kararı çıkarttı. Dün gece geç saatlerde çıkan yakalama kararının ardından eski DEP milletvekili Mahmut Alınak'ın memleketi Kars'ta, avukat Mehmet Ayata'nın da Diyarbakır'da yakalandığı öğrenildi. Öte yandan, soruşturma kapsamında tutuklanan 33'ü avukat 34 şüphelinin tutukluluğuna yapılan itiraz ise mahkeme tarafından reddedildi.

Alınak, bu tutuklamanın ardından yaptığı yazılı açıklamada “Hoşçakalın, siz bu yazıyı okuduğunuzda ben tutuklanmış olacağım.” ifadelerini kullandı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER