Gazetekars

Amazonlar Dağcılık Genç Sporcuları, doğada temizlik yaptı

Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü Gönüllü Genç Sporcuları, dağda, doğada, köyünde, tarihi yapıların çevrelerinde ve doğada temizlik yaparak büyüklere mesajlarını sesli olarak gönderdiler. 

14 Ekim 2019 Pazartesi 00:01

Amazonlar Dağcılık Genç Sporcuları, doğada temizlik yaptı

Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü Gönüllü Genç Sporcuları, Sarıkamış'ta Katerina köşkü ormanında, Diyarbakır Ergani kavaklı mevkide ve Gürpınar mevkide doğada temizlik yaptılar ve büyüklere mesajlarını sesli olarak gönderdiler 
Gönüllü Genç Sporcular, “Dağlar, doğa hepimizin ve yaşanacak bir Türkiye’miz için çöplerimizi doğaya bırakmayalım. Ayak izimizden başka iz, doğaya  bırakmayalım” dediler.
Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gül Soydan, yaptığı açıklamada, “Amazonlar Kulübünün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü  ile yapmış olduğu protokol ve Kars Valiliği ilgi ve emniyeti ile “Hayatta Emniyet Almayı Öğreniyoruz” projesi kapsamında  “Doğada  Terapi, Doğadan Eserler”  ve “İlk Yardım” kamplarına katılan, Kars Kent Ormanda  profesyonel Yaz Dağcılık eğitimi alan Amazonlar Genç Sporcuları, 21 Aralık-02 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış'ta  bu gençler bir araya gelecekler. Bu tarihlerde yapılacak Kış Dağcılık ve Olimpik Dağ kayağı Eğitimlerine katılacaklar ve Allahuekber şehitleri Anma Törenlerinde zirve yapacaklar. Doğada Temizlik Zamanı etkinliğine Kars ve Diyarbakır'da eşzamanlı katılan gönüllü  tüm sporcularımızı kutluyoruz. #DoğadaTemizlikZamanı etkinliğine katılan  Amazonlar Sporcuları;  Kars Sarıkamış  Sudi Celik, Nur Muhammed Ögel, Necati Akgül, Esma Nur Aybay, Mutlu Çelik, Eren Erdoğdu. 
Diyarbakır Ergani Gürpinar mevki Dinar Aslan, Medine Aslan, Büşra Aslan, Yusuf Aslan, Habib Aslan, Berivan Aslan, Dijvar Aslan, Ali Baran Aslan.
Diyarbakır Ergani Kavaklı Mevki Büşra Acar, Mehmet Star Acar, Zehra Acar, Serdar Acar, Oğuzhan Acar, Azra Acar, Ümran Acar, Musa Acar, Fatih Acar, Gülizar Acar, Pelşin Duru Aslan Arjin  Aslan.” 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER