Gazetekars

Anıt yerine selam götürdü

CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı taliplisi olduğu “Ucube”ye “Eyvallah” dedi.

27 Ocak 2011 Perşembe 07:24

Anıt yerine selam götürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ucube” diye tanımlamasıyla yıkılması gündeme gelince talipli olduğu Kars’taki İnsanlık Anıtı’nı ziyaretinin ardından net bir açıklamada bulunmadan geri döndü. 

8 kişilik teknik heyetle birlikte dün Kars’a gelen Durak, ilk olarak AK Parti’li Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret ederek bilgi aldı. Başkan durak, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Üçler Tepesi’ndeki Kars Kalesi simetriğinde dikili olan İnsanlık Anıtı’nda incelemelerde bulundu. Burada ilk izlenimlerini değerlendiren Durak, çok fazla beklemeden Ani Harabeleri’ne gitti ve daha sonra da CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ocakbaşı Restaurant'ta Kars’ın kaz etinin tadına bakan Durak bugün de yine AK Parti’li Belediye Başkanıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Her fırsatta soru soran gazetecilere net açıklama yapmaktan kaçınan Durak, bir restorantta Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuşla birlikte yemek yedikten sonra çıkışta yine aynı sorularla karşılaştı.

İzmir’e hareketinden önce, “Anıtı nasıl götüreceksiniz, Kesin götürme kararı aldınız mı?” gibi sorulara çok kısa ve doyurucu olmayan cevaplar verdi.

Başkan Durak, “Başkanımızla birlikte görüşmeler yaptık. Olumlu bir çözüm üretimi içindeyiz. Birlikte hareket edeceğiz. O konuda bazı çalışmaları birlikte arkadaşlarımız götürecekler. Daha sonra açıklama yapacağız.” dedi.

Başkan Durak daha sonra İzmir’e gitmek için havaalanına hareket etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER