Gazetekars

Anli, “HDP’ye yapılan saldırıları protesto ediyoruz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne yönelik son günlerde yapılan uygulamalara karşı HDP Kars İl Örgütü partililerin ve yöneticilerin katılımıyla basın açıklaması düzenledi.

06 Mayıs 2022 Cuma 16:43

Anli, “HDP’ye yapılan saldırıları protesto ediyoruz”

Tacettin DURMUŞ

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, yaptığı basın açıklamasında uzun bir süredir partilerine karşı geliştirilen saldırı dalgasının, dün yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyuta varmış olduğunu söyledi. 

Anli, HDP İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, “İçişleri Bakanlığının talimatıyla Diyarbakır'da nöbet tutan aileler Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler eşliğinde dün Genel Merkezimizin önüne getirildi. Aileler siyah çelenk bıraktıktan sonra bile polisler Genel Merkezimizin her tarafını kuşatarak Milletvekillerimize, PM üyelerimize ve Genel Merkez çalışanlarımıza sert müdahalelerde bulunmuştur. MYK ve PM üyelerimizin de aralarında bulunduğu birçok arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara polisinin daha önce yaşanan, benzer olaylarda ve özellikle din Genel Merkerimizin önündeki tutumu, Milletvekillerimizi tehdit edecek bir aşamaya gelmiştir. Tüm bu girişimlerin temel amacı Genel Merkezimizi çalışamaz duruma getirmektir. Organize edilen bu saldırı, HDP ve toplumsal muhalefeti susturmaya ve tamamıyla tasfiye etmeye yöneliktir.

HDP Savaşa karsı barışı, ölümlere karşı yasam siyasetini savunduğu için tehdit altındadır. Bu tehdit ve saldırlar Türkiye halkların ortak yayam iradesine dönüktür. Bedeli ne olursa olsun eşitlik, özgürlük ve barış mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz.

Genel merkezimiz hala abluka altında bulunmaktadır. Bilinçli bir tarzda yükseltilen baskı ve şiddet dalgası üzerinden kendini yaşatmaya çalışan mevcut iktidara karşı bütün muhalefet güçlerini ses çıkarmaya ve dayanmaya davet ediyoruz. HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır” denildi.

b67c3225283798df06261532341ce551.jpeganli_hdpye_yapilan_saldirilari_protesto_ediyoruz_1.jpeg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER