Gazetekars

Antrepolar Kars’a Yapılacak

Kars Valisi Ahmet Kara, TCDD Depo ve Antrepoların Erzurum’a yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

22 Haziran 2010 / 21:42

Antrepolar Kars’a Yapılacak

Kars Valisi Ahmet Kara, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı arayarak konu hakkında bilgi aldı. Vali Ahmet Kara Depo ve Antrepoların Kars’a yapılacağı müjdesini verdi.


Vali Kara’ya bilgi veren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Kars’ta boşalacak yükün Erzurum’da boşalması veya Kars’ta yapılması gereken depo ve antreponun Erzurum’da yapılması diye bir hadise yoktur.” dedi.


Genel Müdür Süleyman Karaman telefonda yaptığı açıklamada; “Erzurum istasyonu tamamen şehrin merkezinde kalmış, yükleme ve boşaltama zorluğu çekiliyor. Şehir toz duman içerisinde kalıyor. Bu nedenle Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Erzurum’dan 10 kilometre dışında, yükleme ve boşaltama işi Erzurum merkezinde değil de, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nin içindeki istasyonda yapılacak. Sanayi Bölgesi’nde Depolar, antrepolar yapılacak, orada banka şubeleri yapılacak. Yani ora bir lojistik üstü gibi istasyondan alınıp, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacağına dair çıkan bir haberden kaynaklanıyor” diye konuştu.


DEPO ANTREPOLAR KARS’TA KURULACAK


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Vali Kara’ya “Kars-Tifls-Bakü demiryolu bittiğinde Kars’ta yükleme boşaltma, depo antrepolar kurulacaktır. Kars’ın hatta bir de Iğdır-Nahçıvan demiryolu var. Ayrıca yine projelendirdiğimiz şuanda projesi üzerinde çalıştığımız Kars-Artvin-Trabzon’a doğru, Karadenize doğru bir demiryolu düşünüyoruz. Bununda projelendirilmesine başladık” şeklinde ifadelerde bulundu.


BEN KONUN ÜZERİNDE CİDDİYETLE DURACAĞIM

 

Kars Valisi Ahmet Kara, konunun üzerinde ciddiyetle duracağını belirterek, “Ben bu konun üzerinde ciddiyetle duracağım. Ankara’ya gittiğimde kendileriyle bu konuyu görüşeceğiz .Ben böyle bir şey olacağına asla ihtimal vermiyorum. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu yapıldığında Kars’ta boşalacak yük neden Erzurum’da boşalsın. Böyle bir şey olamaz. Ama şuan andan itibaren bu bize bir ders olsun, bir başlangıç olsun, bu tarihten itibaren bizim derhal Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun 2012’de biteceğini bildiğimize göre, biz şuandan itibaren girişimlerimizi başlatıp, yapılacak olan işlerin planlamasını yaptırmamız, bu planların demir yolları nezdinde girişimlerde bulunmamız gerektiğini en azından anlamış olduk. Bugünden itibaren bu dakikadan itibaren buna başlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER