Gazetekars

Aşıklar Kültür Evi Açıldı

Kars'ta aşık geleneğinin yaşatılmasını sağlamak amacıyla kurulan Aşıklar Kültür Evi'nin açılışı yapıldı.

18 Ocak 2011 Salı 07:23

Aşıklar Kültür Evi Açıldı

BM'nin ortak program desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kars Belediyesi işbirliğinde oluşturulan 38 bin dolar maliyetli Aşıklar Kültür Evi, Sukapı mahallesindeki Namık Kemal Kültür Evi içerisinde kuruldu.

BM Mukim Koordinatörü Shahid Najam, açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu yerin, yüzyıllardır süren bir geleneğin bugünden yarına aktarımı konusunda son derece önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Kültür evinin yapımında emeği geçenlere de teşekkür eden Najam, 'Hepimiz bu projenin başarıya ulaşmasından dolayı çok mutluluk ve gurur duyuyoruz. Aşıklar Derneğinin son derece dinamik bir başkanı olduğunu da gördüm. Belediye Başkanı ile işbirliği içinde bu kültür evinin, işlevine uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır' diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da aşıkların devamlı ikamet edeceği ve eğitimlerini yapabileceği bir kültür evlerinin daha önce olmadığını söyledi.

Projeyle kentin kültürel hayatına katkı sunulduğunu dile getiren Bozkuş, 'BM ortak programı kapsamında Doğu Anadolu'da kültür turizmini destekleme amacıyla geliştirilen projenin içerisine Aşıklar Kültür Evi'nin alınması bizleri mutlu etmiştir. Bu mekanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Najam, Vali Vekili Murat Demirci, İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Carlos Ruiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar ve diğer yetkililer tarafından Aşıklar Kültür Evi'nin açılışı yapıldı.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER