Gazetekars

Aşıkların 'ucube' atışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın `ucube` dediği ve MHP Kars İl Başkanlığı`nın sit alanında yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye verdiği insanlık anıtı Kars`ta ve Kars dışında çeşitli tartışmalara konu oluyor.

06 Şubat 2011 Pazar 12:32

Aşıkların ucube atışması

Kars Belediye Meclisi`nin oy çokluğuyla kaldırılması karar verdiği İnsanlık Anıtı aşıkların seslendirdiği türkülerle ayrı boyut kazandı. 

Karstore`ye gelen yerli turistler için sahne alan Karslı aşıklar Ensar Şahbazoğlu ile Bilal Esrarı seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle misafirlere unutamayacakları bir gece yaşattılar. 

Aşıklık geleneği içerisinde bulunan ve iki aşığının karşılıklı birbirlerine saz ve sözleriyle karşılık verdiği `atışma` dalında `ucube` anıta türkü söylendi. 

İki aşığının karşılıklı seslendirdiği `ucube` türküsü misafirler tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Aşıkların ucube yorumu konuklar tarafından da beğenildi. 

Aşık Bilal Ersarı`nın; `Demokrasinin sembolü, ucube senin neyine, gündemi bak değiştirdin ucube senin neyine` sözlerine karşılık Aşık Ensar Şahbazoğlu`nun; `Neler neler saymak lazım söyleneni duymak lazım, uyanlara uymak lazım ucube senin neyine` sözleri misafirler tarafından alkışlarla kesildi. 

Aşıklarında türkülerine konu olan ucube `İnsanlık Anıtı` her geçen gün ayrı bir boyut kazanıyor. 

Kars`a gezmek için İstanbul, İzmir ve Ankara`dan gelen 50`ye yakın yerli turist Karstore`nin antik binasında eski Kars kültürünün en güzel örnekleri eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Kars`ın tarihi değerlerinin minyatürlerinin bulunduğu mekanda eğlenen konuklar alış-verişte yaptı. 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER