Gazetekars

Atatürk’ün Kars’a gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kars’a gelişinin, 87’yılı düzenlenen törenlerle anıldı.

07 Ekim 2011 Cuma 07:54

Atatürk’ün Kars’a gelişi kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce, 6 Ekim 1924’te Kars’a gelişinin yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Tören Valilik makamı önünde ki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi salonunda devam eden programda Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Nebahat Orhanaslan tarafından ‘Atatürk ve Kars’ konulu konferans verildi.

Konferans öncesi Atatürk’ün Kars’a gelişini anlatan Kars Belediye başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), 6 Ekim 1924’te Sarıkamış’tan Kars’a gelen Atatürk’ü halkın yol boyunca görkemli gösterilerle karşıladığını söyledi. Bozkuş; “6 Ekim 1924 Salı sabahı trenle Sarıkamış’tan Kars’a hareket eden Atatürk, Kars Garı’nda sevgi seli ile karşılandı. Atatürk, Türk Ocağı’nda kısa bir süre dinlendikten sonra Ardahan ve Kağızman’dan gelen heyetlerle görüştü. Halkın kendisine ilettiği okul taleplerini dinleyen Atatürk, bir süre önce meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören bölgede incelemede bulunarak, “devlet yardımının en kısa zamanda Kars’a ulaşacağını, yaraların sarılacağını ve vatandaşların bundan emin olmaları gerektiğini söyledi” diye konuştu.

Başkan Bozkuş’un konuşmasının ardından Kafkas Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Nebahat Orhanaslan tarafından ‘Atatürk ve Kars’ konulu konferans verildi.

Öte yandan vilayet önündeki tören öncesi güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Tören alanında polis panzerleri hazır bekletilirken, yüksek binaların tepesine de özel hareket polisleri yerleştirildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER