Gazetekars

Ayıdan ağaca çıkarak kurtuldu

Kars’ın Kağızman ilçesine 10.kilometre uzaklıktaki Kötek köyünde peteklerine bakım yapan arıcıya ayı saldırdı. Canını ağaca çıkarak kurtaran arıcının 22 peteği ayı tarafından kullanılamaz hale getirildi.

11 Eylül 2011 Pazar 10:32

Ayıdan ağaca çıkarak kurtuldu

Tolga Yüce

Olay dün akşam 18.00 saatlerinde meydana geldi. Evinin Bahçesinde peteklerinin bakımını yapan Sezgin Keskin (35) karşıdan büyük bir ayının üzerine doğru geldiğini gördü. Paniğe kapılan Keskin, can havliyle peteklerin yanında bulunan ağaca çıktı. Ağacın altından yaklaşık bir saat boyunca ayrılmayan ayı, daha sonra petekleri devirerek içindeki balları yedi.

Yaklaşık iki saat boyunca ağaçta mahsur kalan Keskin, “Bahçede peteklerle uğraşıyordum. Karşıdan büyük bir ayının üzerime doğru geldiğini görünce hemen en yakın ağaca çıktım. Ayı ağacın altına gelerek bana saldırmaya çalıştı. Daha sonra petekleri gören ayı peteklere yönelerek bir insan gibi petekleri yere vurdu. Peteklerin içindeki balları yiyen ayı daha sonra gözden kayboldu. Bütün olaylar gözlerimin önünde oldu. Yaklaşık 22 peteğim kullanılamaz hale geldi. Yaz boyunca çalıştığımız bütün emeklerimiz böylece boşa gitti.”diye konuştu.

Üzerinde telefon bulunmayan arıcı hala olayın şokunu atlatamazken, yetkililerden yardım eli uzanmasını istedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER