Gazetekars

Azeri İş Adamları Kars'ta

Azeri İş Adamları Başkan Karaçanta’yı Ziyaret Etti

02 Ocak 2015 Cuma 11:44

Azeri İş Adamları Karsta

Azerbaycan İpekyolu İşadamları Derneği üyesi 14 işadamı, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KARSİAD) daveti üzerine eşleriyle birlikte geldikleri Kars’ta Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı ziyaret etti.

KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci’nin karşıladığı Azeri iş adamları ilk olarak KARSİAD üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası söz alan Başkan Dereci, Kars’a yatırımı düşünen Azerbaycanlı iş adamlarına, Kars’ın ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu anlattı ve kış turizmi ile inanç turizminin son yıllarda yükselişte olduğunu belirtti.

Olumlu geçen görüşmelerde KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş ise Azeri işadamlarına Kars’a yatırım yapmaları konusunda telkinler ve ilgili devlet destekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Konu üzerine söz alan İpekyolu İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Anar Nouzovor, “Sarıkamış’ta yaklaşık 2 gündür kayak yapmaya çalışıyoruz. Oranın doğası olsun altyapı hizmetleri olsun çok hoşumuza gitti. Arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşme çerçevesinde bizlerde Sarıkamış’a bir otel yatırımı yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

İkili görüşmeler sonrası Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret eden Azeri işadamları, KARSİAD üyeleriyle kararlaştırmış oldukları yatırım düşüncelerini aktardı.

Görüşme sonrası heyet Başkan Karaçanta’ya Azerbaycan çayı hediye etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER