Gazetekars

Babacan ve Akdağ Kars’ta

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sarıkamış ve Selim İlçelerini ziyaretinin ardından Kars Valisi Ahmet Kara’yı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 08:11

Babacan ve Akdağ Kars’ta

Bakanları Valilik önünde çiçeklerle karşılayan yöresel kıyafetli çocuklar mini bir de gösteri yaptılar. Bakan Babacan’ın isteği üzerine oyunlardan bir figür sahneleyen minikler dikkatleri üzerlerine çektiler.

Buradan iftar yemeği için Devlet Su İşleri’nin (DSİ) misafirhanesine geçen Babacan ve Akdağ, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Babacan, “Bugün avro bölgesinde yer alan 17 ülkenin ortalama borcu milli gelirinin yüzde 90’ına ulaşmış durumda. Japonya’nın borcu milli gelirinin yüzde 250’sine ulaşmış durumda. Gelişmiş ülkelerde çok ciddi ekonomik sıkıntılar var. Bu ülkelerin aldığı krediler sorgulanmaya başlandı. Portekiz, İzlanda ve İrlanda dışarıdan yardım alarak ayakta duruyor. İflas noktasına geldiler, dışarıdan yardım talep ettiler. Bakıyorsunuz G7 ülkesi olan İtalya’da sorunlar çok derinleşti. İtalya’nın kamu borcu 2 trilyon avroyu geçti. İspanya’nın 900 milyar avroluk borcu var. İspanya hükümeti bankalar için 100 milyar dolar yardım talep etti. Biz nasıl olsa zenginiz, biz gelişmiş konumdayız, borcumuzu nasıl olsa öderiz dediler ve yıllarca arka arkaya yüksek bütçe açıkları verdiler. Borçlanarak elde ettikleri kredileri harcadılar. Suni bir refah oluşturmaya çalıştılar. Hak ettiklerinden daha yüksek bir refah yaşamaya çalıştılar ve bu onları çok kötü vurdu” dedi.

Suriye’de yaşanan olaylarda kadın ve çocukların öldüğünü de hatırlatan Babacan, “Suriye’de maalesef bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Irak’ta halen daha istikrar sağlanabilmiş değil. Her ay bakıyorsunuz Irak’ta birkaç bombalama eylemi yaşanıyor ve çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Öte yandan doğudaki komşumuz İran’da nükleer programları nedeniyle ciddi sorunlar var. Hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları hem de ABD’nin kararları İran’ı sıkıştırıyor. Batı’da ekonomik sıkıntı var. Ama Türkiye istikrar abidesi olarak yükselen bir ada konumundadır.” diye konuştu.

Babacan ve Akdağ, iftarın ardından Evliya Cami’sinde teravih namazı kıldıktan sonra Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesi’ni ziyaret etti.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER