Gazetekars

Bağımsızlığın 20.Yılı Kutlu Olsun

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdürü Turgut Yorga, Azerbaycan'ın yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18 Ekim 2011 Salı 07:43

Bağımsızlığın 20.Yılı Kutlu Olsun

Turgut Yorga, bundan 20 yıl önce Sovyet rejiminden ayrılan şimdiki Azerbaycan'ın asıl bağımsızlık mücadelesini 1918 yılında verdiğini hatırlatarak, Azerbaycan, bundan 93 yıl önce doğudaki Müslüman ülkeler arasında ilk defa Müslüman demokratik bir devlet olarak kuruldu" diye konuştu.

Sovyet rejiminde bile, Azerbaycan'ın özünden, kültüründen, gelenek ve göreneklerinden ayrılmadığını ifade eden, Yorga sözlerini şöyle sürdürdü : "bugün Azerbaycan,dinamik bir ekonomiye sahip, dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasındadır. Yine 10 yılda hiç kimsenin hayal edemeyeceği bir çok başarıya imza attı. Biz, bugün Azerbaycan ile ne kadar iftihar etsek azdır. Bizler Azerbaycan ile bir milletin iki devletleriyiz. Azerbaycan ile Türkiye arasında gaz ve petrol başta olmak üzere milyar dolarları aşan ciddi projeler var. Bunlarda sarsılmaz kardeşliğin nişaneleridir. Azerbaycan'ın yeni-den bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı kutlu olsun."

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER