Gazetekars

“Bak Postacı Ölüyor”

Türk Haber-Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay, “Esnaflar PTT’den şikayetçi” başlıklı haber üzerine bir açıklama yaparak, personel eksikliğinin olduğunu ve konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

09 Nisan 2011 Cumartesi 08:17

“Bak Postacı Ölüyor”

Erginbay, “168 yıllık tarihi bir kurum olan PTT’nin içinde bulunduğu sıkıntıları paylaşmak istiyorum” diyerek, “Kurumumuz bugün ülkenin en ücra köşesine kadar yaklaşık 120 çeşit kamu hizmetini vatandaşın ayağına götürmektedir. Biz çalışanlar olarak vatandaşımıza hizmet etmekten onur duymaktayız. Ancak PTT’nin KİT olmasından dolayı senelerdir yeterli sayıda personel alınmamaktadır. İşimiz her geçen gün artarken, çalışan sayısı azalmaktadır. İlimizde de personel sıkıntısı hat safhaya ulaşmıştır. Artık personelimiz vatandaşa sağlıklı hizmet veremez duruma gelmiştir. Vatandaşa hizmeti zamanında ve sağlıklı olarak yerine getirememekteyiz. Haklı olarak ta vatandaş beklediği hizmeti alamayınca sorumlusu çalışanları bulmakta, vatandaşla-çalışan arasında gerginlikler yaşanmakta, istenmeyen olaylar meydana gelmektedir.” dedi.

Personelin bu yüzden moralinin bozuk olduğunu da ifade eden Erginbay, “Personelimiz çalışamaz, işini yapamaz hale gelmiştir. Artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu olumsuzluklar ister istemez evine yansımakta huzursuzluklar hat safhaya çıkmıştır. Aile düzeni bozulmuştur. Bu güne kadar halkımız tarafından “Bak Postacı Geliyor” sözünü bizlerde özledik. Bugün “Bak Postacı Ölüyor” sözü kullanılır oldu.”

Erginbay ayrıca, “Çalışanlarımızın dayanacak gücü kalmamıştır.” diyerek, “Bu sebepten dolayı, öncelikle duyarlı olan il ve ilçe siyasi partilerini ve milletvekillerini sorumluluğa davet ediyoruz. Kars’a bir an evvel personel alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde istenmeyen olaylar yaşanacaktır. Ayrıca Karslı hemşehrilerimizden de anlayış bekliyoruz ve personelimize sahip çıkmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER