Gazetekars

Bakın Kars’ta neler oldu

Esrar operayonu düzenlendi, ikametten tabanca ve saz çalındı,kaçak mazot ele geçirildi,hırsızlık olayı yaşandı...

24 Ağustos 2010 / 07:38

Bakın Kars’ta neler oldu

KARS’TA ESRAR OPERASYONU

 

Kars’ta bir işyerinde 2 poşet içerisinde 9.66 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak” suçundan 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Eski Erzurum Caddesindeki bir işyerinde yapılan kontroller sırasında, 19-20 yaşlarında 2 şüphelinin duvar kenarına bir malzeme attıkları görüldü. Yapılan incelemede 2 poşet içerisinde toplam 9.66 gram kubar esrar maddesi olduğu tespit edildi.

 

Şüpheliler yakalandılar ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak salıverildiler.

 

 

İKAMETTEN TABANCA VE SAZ HIRSIZLIĞI

 

Kars’ta sahipleri tatilde olan bir ikamete giren hırsızlar bir adet tabanca. 2 adet şarjör ve bir adet bağlama saz çaldılar.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince “ikametten hırsızlık, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi” suçlarından 3 şüphelinin gözaltına alındığı olay önceki gün fark edildi.

 

Edinilen bilgilere göre, 1 hafta önce Yeni Mahalledeki ikametinden eşiyle ayrılarak tatile giden şahıs geri döndüklerinde, kendi adına bulundurma ruhsatlı 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 17 adet fişek ve 1 adet sazın çalınmış olduğunu fark etti.

 

Şahsın durumu polise bildirmesiyle harekete geçen ekipler olayla ilgili tahkikatı devam ettirirken ilginç gelişmelerle karşılaştılar.

 

Başka bir suçtan dolayı yakalanan 19 yaşındaki şüpheli; bahse konu ikamete 18 yaşındaki şüpheli ile birlikte girerek şahsa ait tabancayı çaldıklarını söyledi. Tabanca, şarjör ve fişekleri 21 yaşındaki şüpheliye emanet verdiğini de beyan edince diğer şüpheliler de yakalandı.

 

Şüphelinin saklamış olduğu yerden bahse konu tabanca, şarjör ve fişekler bulunarak el kondu, şüpheliler ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındılar.

 

 

900 LİTRE KAÇAK MAZOT ELE GEÇİRİLDİ

 

Kars’ın Digor İlçesi’nde yapılan kontrollerde bir kamyonun yakıt deposuna yapılan ek depoda 900 litre kaçak mazot olduğu tespit edildi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü Digor İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanununa Muhalefet”ten 1 şüpheliyi gözaltına aldığı olay önceki gün meydana geldi.

 

Edinilen bilgilere göre, sivil kıyafetli görevlilerce ilçe genelinde yapılan kontroller sırasında, görevlilerin yanında Petrol istasyonu işleten bir kişiye, kendisinde kaçak mazot olduğunu ve satın almak isteyip istemediğini soran 35 yaşındaki şüpheli yakalandı. Şüphelinin kullanmakta olduğu kamyonda yapılan incelemede; kamyonun yakıt deposuna ekleme yapıldığı ve kamyonun farklı yerlerine bidonlar konularak yaklaşık 900 litre mazot yüklendiği tespit edildi.

 

TÜBİTAK’a gönderilmek üzere mazottan numune alınırken, şüpheli ise, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesi alınarak salıverildi.

 

 

KAÇARKEN ANAHTARI DA YANLARINA ALDILAR

 

Kars’ta ir ikamete giren hırsızlar komşularının fark etmesi üzerine kaçarken yakalandılar.

 

Edinilen bilgilere göre önceki gün saat 18.30 sıralarında, sahibinin il dışında olması nedeniyle 56 yaşındaki komşusuna emanet ettiği Bülbül Mahallesinde bulunan ikamete 3 şüpheli girmeye çalıştı. Pimapen çerçeveli çift katlı cam ile 1 adet simit lambayı kıran ve komşuların durumu fark etmesiyle ikametin anahtarını alarak olay yerinden ayrılan yaşı küçük 3 şüpheli yakalandı.

 

13 yaşındaki şüphelinin yapılan üst aramasında bahse konu anahtar bulunarak el kondu. Şüpheliler aynı gün çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakıldılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER