Gazetekars

Banyo ve Tuvalet Sözü

Eli öpülesi annenin özürlü çocuklarına banyo ve tuvalet sözü...

28 Ekim 2013 Pazartesi 12:09

Banyo ve Tuvalet Sözü

AK Parti Kars Milletvekilleri Kars’ın merkeze bağlı Esenyazı köyünde, doğuştan engelli kızını 4 yıldır okula sırtında taşıyan annenin evine akülü engelli aracıyla ziyarette bulundular. Aileye dün bir hayırseverin akülü araç verdiğinin öğrenilmesi üzerine akülü araç başka bir engelli vatandaşa verildi.

Faik (66) ve Naciye (55) çiftinin akraba evliliğinden olan kızı 13 yaşındaki Hatice İnanğaç evlerine 200 metre mesafedeki okula annesinin sırtında gidiyordu. Kızı Hatice’yi tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için okula sırtında götürdüğünü belirten Baba Faik İnanğaç, daha önce kendilerine verilen tekerlekli sandalyenin kırıldığını ve oturma yerine tahta koyduklarını söyleyerek, yetkililerden tekerlekli sandalye talebinde bulunmuştu.

Anne Naciye ayrıca, doğuştan engelli 22 yaşındaki Bingül İnanğaç ve 13 yaşındaki Hatice İnanğaç’ın banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını evin dışındaki bir barakada gidermek zorunda kaldıklarını da ifade ederek, evlerinde banyo ve tuvalet yapılmasını istemişti.

İnanğaç ailesinin bu yaşam savaşı medyada konu olunca dün bir hayırsever 13 yaşındaki Hatice İnanğaç için akülü engelli arcı gönderdi. Bugün de AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç; yanlarındaki akülü araçla birlikte aileyi ziyaret ettiler. Ailenin dün akülü araca kavuştuklarını öğrenince de köyde Ahmet İbrahimoğlu isimli engelli vatandaşa aracı teslim eden vekiller İnanğaç ailesini ziyaret ederek evin durumu hakkında bilgi aldılar.

Ailenin en büyük ihtiyaçlarının olumuz koşullardaki evde bulunmayan banyo ve tuvalet olduğunu belirlediler. Bakü Tiflis Kars Şantiyesi yetkililerinin bu ihtiyacı gidereceklerini söyleyen vekiller, aileye her konuda yardımcı olacaklarını da belirterek köyden ayrıldılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER