Gazetekars

Başbakan Davutoğlu Harakani'de

Partisinin 5. Olağan Kurulu için Kars’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu’nun manevi Fatihlerinden, Mevlana’nın manevi hocası Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesini ziyaret etti.

30 Kasım 2014 Pazar 21:45

Başbakan Davutoğlu Harakanide

Türbe çıkışında civarda oturan kadınların yanına giden Davutoğlu, “Şanslısınız, Harakani’nin komşususunuz” dedi. 10 aylık Ela isimli bebeği de kucağına alarak seven Davutoğlu, “İnşallah gelin olduğu günü de görürüz” dedi.

Başbakan Davutoğlu; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç,  MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte Harakani Türbesini Ziyaret Etti. Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri külliye girişinde Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur karşıladı. Uzgur, cami, külliye ve türbe hakkında Başbakan Davutoğlu’na bilgi verdi ve birlikte bölgeyi gezdiler.

Kars Kalesi civarında Evliya Camii külliyesindeki Ebul Hasan Harakani Türbesini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet dua ettikten sonra vatandaşlarla görüştü. Türbede Davutoğlu ile görüşme imkanı bulan kadınların çocuklarına iş istediklerini söylediler. Görüyme imkanı bulamayanlar ise istek ve taleplerinin bulunduğu kağıtları Davutoğlu’nun korumalarına verdiler.

Başbakan Davutoğlu daha sonra Kars Havalimanının açılışı için Harakani türbesinden ayrılırken bir ara aracını durdurarak kendisini alkışlayan mahalle sakinlerinin yanına gitti. Davutoğlu burada kadınların sorunlarını, istek ve taleplerini aldıktan sonra 10 aylık Ela isimli bebeği kucağına alarak sevdi. Eksi 2 derece soğukta kışlık elbiselerine bürünmüş Ela bebekle yakından ilgilenen Davutoğlu, “İnşallah gelin olduğun günü de görürüz.” dedi.

Davutoğlu daha sonra makam aracına binerek Kars Havalimanına gitti.

Davutoğlu’nun hareketi öncesinde de mahallede bulunan çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Oyuncakları alan çocuklar mutluluklarını dile getirerek teşekkür ettiler.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER