Gazetekars

Başkan Bozkuş'tan Kınama

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Hakkari’de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

21 Ekim 2011 Cuma 08:03

Başkan Bozkuştan Kınama

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Türkiye’nin ekonomik yönden, siyasi yönden dünya da önemli bir noktaya geldiğini, bunu çekemeyenlerin bizi bir birimize düşürmek istediğine dikkat çekerek Hakkari’de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Başkan Nevzat Bozkuş, Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde 24 askerin şehit olduğu saldırıyı kınayarak, yaşanan olayların dışarıdan kaynaklandığını söyledi.

Bozkuş; “Hakkâri İli Çukurca İlçesi’nde 24 askerimiz terör saldırısına uğrayarak şehit edilmiştir. Bu olay ülkedeki tüm insanları üzdüğü gibi bizi de üzmüştür. Bu ülkede yaşayan bütün insanların biz kardeş olduğuna inanıyoruz. Burada hiç bir şekilde bu güvenimizde, bu inancımızda hiçbir eksiklik yoktur. Ama böylesine bir olayın dışarıdan kaynaklı olduğuna ve dış mihraplı bir olay olduğuna, burada yaşayan kardeş insanların birbirine düşürülmesinden bir takım çıkarlar elde edeceklerini düşünüyorlar” dedi.

Başkan Nevzat Bozkuş, Hakkâri’de yaşanan ve 24 askerin şehit olduğu terör saldırısının Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü bölemeyeceğini ifade etti.

Dünya’da söz sahibi olan Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin başarılı olmayacağını belirten Başkan Bozkuş; “Bizim ekonomik yönden, siyasi yönden, dünyada çok önemli bir noktaya geldiğimiz dönemde böylesine vahim olaylarla bir birimize düşmememizin anlamı yok. Bir birimize daha çok kenetlenerek, bir birimize daha çok sahip çıkarak, bu tür olayları kınayarak yine dışarıdan bunları ayarlayan, düzenleyen, insanlara bir ders vermemiz gerekiyor. Bu anlam içerisinde şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü çerçevesi içerisinde yaşayan bütün insanların bu tür olaylarda birbirlerine kenetlendiğini görüyoruz. Buda sevindiricidir. Ben tekrar bu tür olayları kınıyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER