Gazetekars

Başkan sempozyumunu değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı ve Kars Kent Konseyi Başkanı Nevzat Bozkuş, Bursa’da gerçekleşen Kent Konseyleri Sempozyumunu değerlendirdi.

12 Mayıs 2011 Perşembe 07:35

Başkan sempozyumunu değerlendirdi

Başkan Bozkuş Kent Konseylerinin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Biz Kars Belediyesi olarak Kars Kent Konseyini gelişmiş olan illerin kent konseyleri seviyesine çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunun için elimizden geldiği kadar kent konseyleri çalışmalarını gözlemliyor, konferans, panel, sempozyum gibi çalışmaları yakından takip ediyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Kent Konseyleri Sempozyumu’na katılan Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Gürkan Pahsa Kars’ı yerelde ve ulusalda tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bursa’da gerçekleşen Kent Konseyleri toplantısının çok verimli geçtiğini belirten Pahsa, “Sempozyumda Kentlerin geleceğe taşınması açısından kent konseylerine önemli görevler düştüğünü vurgulandı. Bizler de bu sempozyumda konuşmacıları dinleyip kendimize pay çıkardık. Kars Kent Konseyi olarak geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu tarz sempozyum ve konferanslara katılarak örnek aldığımız kent konseylerinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz.” dedi.   

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye'de ilk kez yapılan ve akademik camia ile uygulamacı olan kent konseylerini bir araya getiren Kent Konseyleri Sempozyumu'nun çok verimli geçtiğini söyledi. İki gün süren önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıkları için gururlu olduklarını belirten Başkan Pala, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla bu tür önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye'de ilk kez düzenlenen sempozyuma 17 üniversiteden yaklaşık 50 akademisyen, 40 farklı şehirden de 60'a yakın kent konseyi ve yerel katılımcı katıldı. Bursa Kent Konseyi olarak toplantıda akademisyen ve uygulamacıları bir araya getirdik. Kent konseylerinin dünü, bugünü ve yarını noktasında görüş ve düşünceler ortaya konuldu. 7 ayrı oturumda, 23 kişilik bilim kurulunca kabul edilen 25 ayrı sunum gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İki gün süren 'Kent Konseyleri Sempozyumu'nun son oturumu olan değerlendirme oturumuna Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bekir Parlak başkanlık yaptı. İki gün boyunca süren toplantıların verimli ve keyifli geçtiğini ifade eden Parlak, Bursa'nın yine kendini göstererek Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Kent konseylerini çok önemsediğini anlatan Parlak, kent konseylerinin yönetişimin hakim olduğu, sivil inisiyatifin bulunduğu ve çok aktörlü yönetmenin mekanizmaları olduğunu dile getirdi.

Oturumda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Erdem Saker ise, Bursa'daki Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi süreçlerini anlattı. Yerel yöneticilerin halka inmek zorunda olduğunu vurgulayan Saker, kent konseylerinde yer alan yönetici ve siyasilerin de kapıdan içeri girerken siyasi ceketlerini çıkartarak kentin sorunlarını konuşması gerektiğini vurguladı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER