Gazetekars

Başkonsolos'tan ASİMDER'e Ziyaret

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'ni (ASİMDER) ziyaret etti.

20 Ekim 2011 Perşembe 08:51

Başkonsolostan ASİMDERe Ziyaret

Süleymanov'u kapıda karşılayan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Burada bir açıklama yapan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, ASİMDER'in yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Bu derneğin yapmış olduğu faaliyetlerin hem Azerbaycan hem de Türkiye için büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Süleymanov , "Dernek isminde de söylenildiği gibi Ermenilerin bu asılsız yalanlarının ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz eylemliklerden dolayı sizleri kutluyorum ve her türlü haklı çalışmalarınızı destekliyorum. Ermeniler Azerbaycan'ın yüzde 20 topraklarını işgal etmiş, burada katliamlar yapmıştır. Derneğiniz, bu Azerbaycan topraklarının işgal davasında her zaman yanında olmuş ve Ermenilerin, Türkiye'de asılsız toprak taleplerini açığa çıkarmasında ve asılsız soykırım yalanlarını kamu oyunda paylaşılması konusunda çok etkili rol oynamıştır" dedi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey ise, Azerbaycan davasının kendi davaları olduğunu ifade ederek, "Azerbaycan'ın acısı bizim acımızdır. Biz dernek olarak Ermeni diasporasının dünya kamuoyunun gözlerini boyama ve yalan politikasına karşın verdiğimiz mücadele yanında, gerek burada gerek Azerbaycan'da Ermenilerin yapmış olduğu katliamları da açığa çıkarmak için faaliyetler yürütmekteyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkonsolos Süleymanov, Gülbey'e Ermenilerin yaptığı katliamı içeren kitap ile şilt verdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER