Gazetekars

Bayram Mesajları

Mübarek Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun...

29 Ağustos 2011 Pazartesi 08:46

Bayram Mesajları

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, bizlere tarifsiz güzel duygular yaşatan Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, yaşama sevincini canlı tutmasının yanı sıra insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının arttığı, güzel duyguların içtenlikle paylaşıldığı ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir. Bu yönüyle insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır.

Bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır.

Bu mübarek günde bütün dünyada süre giden kavgaların, çatışma ve kırgınlıkların son bulmasını  diliyor,  Karslı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Ahmet ARSLAN ve Prof. Dr. Yunus KILIÇ

AK Parti Kars Milletvekilleri

___________________________________________________________________________

Paylaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik-beraberlik, mutluluk, huzur, barış gibi insanlığa en çok yakışan bu duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız bir Ramazan Bayramına daha erişmiş olmanın sevinci içerisinde bulunmaktayız.

Bayramlar, hoşgörünün egemen olduğu, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar; karşılıklı sevginin, saygının pekiştiği,  milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği günlerdir. Bayramlar; toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran çok özel günlerdir.

Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmabilmektir. Bu bağlamda bugün Somali halkı açlığa, susuzluğa, salgın hastalıkara ve son derece olumsuz hayat şartlarına karşı yaşam mücadelesi vermektedir. Ben başta Karslılar olmak üzere aziz milletimizin bu konudaki duyarlılığını ve yardımlarını da takdirle izliyorum.

Unutulmamalıdır ki; bizi bu topraklar üzerinde güçlü kılan, vatandaşlarımızın birbirine kalpten bağlılığı, büyük milletimizin yardımseverliği, milli birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatidir. Türk Milleti olarak, toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumalı, daha da güçlendirmek için hep birlikte, bütün zorlukların üstesinden gelmeli ve bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstermeli bunun içinde var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere Milletimizin ve tüm İslam Dünyasının Mübarek Ramazan Bayramını kutlar. İnsanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ederim.

Saygılarımla…

Ahmet KARA

Kars Valisi

___________________________________________________________________________

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini tüm Kars halkı ile birlikte yaşıyoruz.

Ramazan bayramının bir aylık oruç ibadetinin ardından birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna bir gündür.

Halkımız, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini hep birlikte yaşamaktadır. Bayramlar, toplumu ortak ve benzer bir duyguda birleştiren, zengin fakir ayrımı gözetmeden insanları kucaklaştıran, paylaşımcılığın yükseldiği ve manevi değerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir.

Bilindiği gibi bayramlar dargınlıkların unutulduğu, toplumsal dayanışmanın artıp, beraberliğin daha çok pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün en üst noktaya çıktığı özel günlerdir. Bize bu değerleri hatırlatan mutluluğunu yaşadığımız Ramazan Bayramı’nın geleceğe yönelik umutlarımızı tazelemesini, vatandaşlarımıza sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Manevi yönden büyük değeri olan Bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi hatırlanmalıdır. Huzur içerisinde geçirdiğimiz bu Ramazan ayından sonra, Bayramı da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmenizi; bu duygu ve düşüncelerle, sizlerle birlikte bir bayram daha yaşayacak olmanın mutluluğu ve gururuyla, hepinizin bayramını kutluyorum.

Nevzat BOZKUŞ

Kars Belediye Başkanı

___________________________________________________________________________

Birlik ve beraberliğimizin en güzel sembollerinden olan ve herkese tarifsiz duygular yaşatan Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.

Bayramlar, insanlar arasında dostluğun, kardeşliğin, barışın ve yardımlaşmanın tekrar dile geldiği, insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği  özel günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Prof. Dr. Sami ÖZCAN

Kafkas Üniversitesi Rektörü

___________________________________________________________________________

Değerli Karslı Kardeşlerimiz,

Bütün ulvi hislerin güçlendiği, kardeşlik, hoşgörü ve paylaşma gibi üstün beşeri erdemlerin pekiştiği bir Ramazan ayını daha arkada bırakı-yoruz. Dünya Müslümanlarının büyük sevgi ve coşkuyla kutladığı yeni bir Ramazan Bayramını daha yaşama heyecanı içerisindeyiz. 

Bu vesileyle kendi adıma, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çalışanları adına tüm Karslı kardeşlerimizi en kalbi duygularla kutlar, gelecek yaşamlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

Ayhan SÜLEYMANOV

Azerbaycan Kars Başkonsolosu

___________________________________________________________________________

Şahsım ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli adına tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, Ülkemizin birliği ve selameti için canlarını feda eden aziz şehitle-rimizi rahmetle ve minnetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunar, bayramın Tüm İslam Alemine, Milletimize ve Serhat Şehrimize, dargınlıkların ortadan kalktığı, kardeşlik ve dostluk duygularının daha da kuvvetlendiği, mutlu ve güzel günler getirmesini temenni eder, saygılarımı sunarım.  

Cengiz ZEYBEK

İl Emniyet Müdürü

___________________________________________________________________________

Muhterem Kars halkının Ramazan Bayramı’nı kutlar, huzur ve refah içerisinde nice bayramlar diler, saygılar sunarım.

Osman ŞİMŞEK

Kars Defterdarı

___________________________________________________________________________

Faaliyet gösterdiğimiz ; Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'taki vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutlar, bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Dr. Hüseyin TUTAR

SERKA Genel Sekreteri

___________________________________________________________________________

Mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi hislerimle kutluyor,bayramın sadece milletimiz için değil,İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyaya huzur,barış ve mutluluk vesilesi olmasını

temenni ediyorum.

Dr. Fahri SEVİNÇ

Kars İl Sağlık Müdürü

___________________________________________________________________________

Tüm İslam Aleminin ve Kars Halkının Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

''İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin aramızdaki bağları geliştirmenin vesilesidir. Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

''Ulusumuzun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği Milli Mücadele sürecinin en büyük adımı Büyük Taarruz Zaferinin 89. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz'' denildi.

 Av.Ensar ERDOĞDU

Ak Parti Kars İl Başkanı

___________________________________________________________________________

Bayramlar, milli ve dini duyguların örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin şekil bulduğu, bir toplumun millet olma şuurunun pekiştiği, sevgi saygı muhabbet ve hürmetlerimizin yüreğimizdeki kapsama alanını genişlettiği zeminlerdir.

Bayramlar, kırgınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. En çok bir ve beraber olma, et ve kemik olarak bir vücudu meydana getirmeye muhtaç ve muktedir olduğumuz şu günlerde bir aydır ramazan-ı şerifin terbiye ettiği nefislerimizin azad edildiği mübarek Ramazan Bayramı tatiline girmiş bulunmaktayız.

Dini bayramımızın yanı sıra bu yıl 89.yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Ramazan Bayramına denk gelmesi sebebiyle Millet olarak çifte bayram yaşamaktayız.

Bu anlamda, Türk Silahları Kuvvetleri'nin en üst komuta kademesinden en alttaki neferimize kadar tüm kahramanlarımızın Zafer Bayramını kutlar, şehitlerimize rahmet, gazilerimize de uzun ömürler dilerim.

Tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, bu bayramın hayırlara vesile olmasını dilerim

Muhsin AĞÇAY

MHP Kars İl Başkanı

___________________________________________________________________________

Ayların en hayırlısı olan Ramazan Ayı'nın sonunda kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bayramlar, toplumu bir duyguda birleştiren, zengin fakir ayrımı gözetmeden insanları kucaklaştıran, paylaşımcılığın yükseldiği, manevi değeri yüksek günlerdir. Ulus Devlet anlayışının getirdiği, kucaklayıcı duyguların ön plana çıktığı ülkemizde; kültürümüzün önemli bir sembolü olan Ramazan Bayramının, başta Kars halkı olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.

Remzi Aras

Kars Kızılay Şube Başkanı

___________________________________________________________________________

Dostluk, dayanışma, kardeşlik gibi insani duyguların en yoğun şekilde hissedildiği bir Ramazan Bayramı'nı daha karşılamanın milletçe sevincini yaşıyoruz. Kırgınlıklar ve dargınlıklar bayramlarda, unutulur. Örf, adetler milli ve dini duygular ile birlikte bayramlarda paylaşılır. Bireysel sevinçler ortak mutluluğa dönüşür. Bu insani değerlerin Ramazan Bayramı’nda da devam ettirilmesi sevgi ve hoşgörünün egemen kılınması hepimizin ortak dileğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İslam Aleminin, Türk Milletinin ve muhterem Karslı hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutlar, sağlık huzur ve mutluluk dileklerimle saygılar sunarım.

Turgut YORGA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdürü

24. Dönem Kars Milletvekili A.Adayı

___________________________________________________________________________

Yüce Allah’a şükürler olsun ki on bir ayın sultanı, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı, toplumsal birlikteliğimizin güçlendiği Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Ramazan ayında oruç tutmak,  bütün bir gün yememek, içmemek değil kendimizi sorgulayarak, duygu ve düşüncelerimizle de kendimizi kötü şeylerden arındırmak ve bilinçlendirmektir. Ramazanın bir başka güzelliği ise iftar sofralarında buluşarak dostlukları pekiştirmek, ihtiyacı olanlara maddi manevi destekte bulunarak ‘ben’ yerine ‘biz’ demeyi öğrenmektir.

Bayramlar ise, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güçlendiği çok özel günlerdir. Yarın başlayacak Ramazan Bayramı tüm İslam Âlemine ve ülkemize birlik, beraberlik ve barış getirsin.

Bu duygularla tüm hemşerilerimin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın hepimize huzur, mutluluk, sağlık, başarı getirmesini dilerim.

Saygılarımla…

Erdoğan YILDIRIM

Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı

___________________________________________________________________________

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER