Gazetekars

Bayram mesajları

Türkiye Cumhuriyeti'nin 88. yılı kutlu olsun...

29 Ekim 2011 Cumartesi 08:26

Bayram mesajları

VEKİLLERİN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Cumhuriyetin ilanının 88. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Aziz milletimizin büyük emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizin ilanının 88. Yıldönümünde haklı ve onurlu bir heyecanı ve mutluluğu yaşıyor ve paylaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk; “ Cumhuriyet, egemenliğin bir kişiye veya zümreye değil, toplumun tümüne ait olduğu bir devleti ifade eder. Cumhuriyet, fazileti ahlâkiyeye müstenit bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir” ifadesiyle cumhuriyeti en güzel şekliyle tarif etmiştir.

“Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” anlayışı rehberliğinde, Demokrasi yolunda istikrarlı ve kararlı bir biçimde ilerliyoruz. Demokrasimiz, iyi niyetli ve samimi adımlarla daha da kökleşmektedir. Halkın desteği ve sevgisiyle, birlik ve beraberlik ruhu içinde daha kalkınmış, daha müreffeh bir Türkiye için büyük bir azim ve gayretle çalışmaktayız.

Zenginliğimizi ifade eden değerlerimiz ve farklılıklarımızla artık daha güçlüyüz. Yüksek bir istikbal bizi bekliyor.

Cumhuriyeti bize emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yâd ederken, milletimizin cumhuriyet bayramını yürekten tebrik eder, huzur dolu bir istikbal dileriz.

Bu güzel vatanın ilelebet var olması dilek ve temennilerimizle selam ve saygılar sunuyoruz.

Kamuoyuyla paylaşılmak üzere siz değerli basınımızın bilgilerine sunuyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.”

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ KARS ŞUBESİ 2. BAŞKANI, ÖNDER GAZETESİ VE ANADOLU AJANSI (AA) MUHABİRİ ERCÜMENT DAŞDELEN’İN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Anadolu Basın birliği Kars Şubesi 2. Başkanı, Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ercüment Daşdelen, “Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir” dedi.

Daşdelen, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 88. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, bugünün Türk milleti için çok önemli ve değerli bir gün olduğunu belirterek, “Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır.Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir.Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten ulu önder Atatürk’ün de dediği gibi : “Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir.”Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir” diye konuştu.

Cumhuriyete kavuşmanın olay olmadığını ifade eden Daşdelen, daha sonra şunları kaydetti: “Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir. Onlar bu uğurda korkusuzca savaşıp bizlere rahat, huzurlu ve mutlu bir toplum bırakmamak için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz Cumhuriyetle huzura, rahata ve mutlu bir yaşama kavuştuk. Bu yüzden atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini kavramak için her yıl 29 Ekim’de kıvançla bu milli bayramı kutlar, ulusça seviniriz. Unutmayalım ki! Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır.”

KARS-ARDAHAN-IĞDIR (KAI) SERHATLILAR BİRLİĞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Cumhuriyetin ilanının 88. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Milletimiz omuz omuza, canını ortaya koyarak verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinden sonra tarih sahnesinde yeniden dirilmiş ve 23.Ekim.1923 de Atatürk’ün başkanlığında toplanan TBMM; “Cumhuriyet” i ilan ederek, Türk Ulusunun özgürlüğünü, düşüncesini, yaşayış biçimini kendi öz iradelerine bırakmış, kendilerine hiçbir baskı altında kalmadan seçme ve seçilme haklarını kazandırmıştır.

Geçen 88 yılda Türkiye Cumhuriyeti her konuda kendini geliştirmiş, benimsediği ilkelerin ışığında dünya ülkeleri arasında adını altın harflerle yazdırmıştır.

Ne yazık ki bu yıl hain terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimizin ve Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı Cumhuriyet Bayramı coşkumuzu hüzne çevirdi.

Cumhuriyetimizin 88. yılında bile hala yurdumuzu bölmek isteyen karanlık güçler bu topraklar üzerinde asırlardır var olan birlik ve beraberliği yok etmeye çalışsalar da amaçlarına ulaşamayacaklardır. Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından sonra söylediği “Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız.” sözü ışığında Cumhuriyetimizi hep yaşatacağız.

Bu duygu ve inançla Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını bu vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER