Gazetekars

Belediye Çalışanlarının 1 Mayıs'ı

Başkan Yardımcıları Fatma Sinar ile Orhan Özyılmaz İşçilerle Halay Tuttu

02 Mayıs 2011 Pazartesi 08:24

Belediye Çalışanlarının 1 Mayısı

Kars Belediyesi çalışanları 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladı.

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Önünde düzenlenen programa Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan Yardımcıları Fatma Sinar, Orhan Özyılmaz, Şube müdürleri sendikacılar ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Davul Zurna eşliğinde kutlanan 1 Mayıs Bayramı etkinliğinde başkan yardımcıları Fatma Sinar ile Orhan Özyılmaz. İşçilerle birlikte halay çekti. Başkan yardımcılarının işçiler ile birlikte halay çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

İşçi Bayramı’nda işçileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediye çalışanlarının cadde ve sokaklarda başı dik yürüdüğüne dikkat çekti.

Ülkenin kalkınmasının işçilerin, emekçilerin yardımıyla gerçekleştiğini belirten başkan Nevzat Bozkuş; “Bugün çalışanların ve emekçilerin dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de günleridir. Ülkelerin gelişmesi kalkınması çalışanaların, emekçilerin yardımıyla gerçekleşir. Dolayısıyla kamu, kurum ve kuruluşları çalıştığımız yerler devletimiz ülkemiz hepimizindir. Biz ne kadar çok emek sarf eder, ne kadar çok çalışırsak o ülke muhakkak gelişir. O iş dalı muhakkak gelişir, o kurum muhakkak gelişir. Bu anlam içerisinde sizin bu güzel gününüzü kutluyorum” dedi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Çalışanların, emekçilerin bu güzel günleri hep ideolojik ve siyasi amaçta kullanılmıştır. Hükümetlerden ve devletten sağlıklı bir şekilde projeler kapsamında sizlerin istekleri yerine getirilmemiştir. Niye şovmen politikalar izlendiği, için sizleri sokaklara dökmüşler. Bağırmışız, çağırmışız, biz de zaman zaman bu işin içinde yer almışız. Yeri gelmiş vitrinlerin camını kırmışız. Kendimize zarar vermişiz, yeri gelmiş ormanımızı yakmışız. Yine kendimize zarar vermişiz. Hal buysa o vitrinde bizim, bir hemşerimizin veya bir akrabanızın vitrini olabilir. Bu orman da bizimdir. O anlam içerisinde o dönemler geride kaldı. Şimdi çok şükür hükümetlerimiz özellikle çalışanların emekçilerin nelere layık olduklarını bizlerden daha çok iyi biliyorlar. O anlam içersisinde sizin bütün sosyal haklarınızı çocuklarınızın geleceğinin güvenceye alınması işçin genel anlamda ülkede çok güzel projeler hayata geçiyor. Bundan dolayı da sizlerden tek isteğimiz var. Ülkenin birliği, beraberliği noktasında kardeşliğinizi bozmayın. Hiçbir kimseye alet olmayın. Ben belediye başkanı olarak bizden gelin isteyin. Bizde sizin doğru taleplerinizi projeler hazırlayarak yukarıya götürelim istediklerinizi verelim. Buradan şimdi bağıra çağıra Cumhuriyet Meydanına yürürüz. Sonuç bir sıfır. Sadece bağırdık çağırdık o an için heyecanımızı paylaştık geriye döndüğümüzde hepimiz bu kapıya muhtacız. Öyle mi? Bunun içinde arkadaşlar benim sizlerden özellikle isteğim. Bakın arkadaşlar üniversite mezunları, yüksek okul mezunları dışarıda asgari ücretle iş bulabilmek için koşuşturuyor. Kırk kapıya, kırk değnek vuruyor tabiri caizse sizlerden isteğimiz. Bulunmuş olduğunuz özellikle çalışma dallarında size verilen işleri layıkıyla yerlerine getirin ki bu çeşme durmadan aksın sizde çoluğunuza çocuğunuza akşamları vicdani rahat bir şekilde özgürce gidin diyin ki ben bugün halelinden bir şeyler kazandım çocuğum size getirdim alın helal olsun yiyin diyin. Bunlar çok önemli arkadaşlar, ama lastik patlıyor ise araba bir şekilde amortismanı patlamışsa motorda hararet yükselmişse buna bakmıyorsak o zaman para ha kazanmışız ha kazanmamışız o helal olmaz bakın onun için sizlerden tekrar isteğim. Çalıştığınız yerlerde bulunduğunuz yerlerde mümkün mertebe işimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyeyi aldıklarında 100 trilyon TL. borcun oldupunu ve işçilerin maaşlarını alamadığını söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Biz belediyeye geldiğimizde 100 trilyon borcu olan bir belediye, itibarı kaybolmuş bir belediye, bir çoğunuz kendinizi kredi kartlarınızı dahil, sağa sola vuruyordunuz bankalarda yüzünüz yoktu. Maaşlarınızı alamıyordunuz ama geldik bakın 30 trilyon borç ödemişiz. 24 aydır maaaş ödüyoruz. 300 trilyon civarında yatırıma imza attık, protokol imzaladık. Su şebekesinden, kanalizasyonundan TOKİ’sinden belediye binasından işte asfalt makinesi kuruluyor yollarından bunları arkadaşlar yaparken sizlerin düşünerek yaptık. Cadde ve sokakta gezerken manavın önünden de geçerken, kasabın önünden geçerken, marketin önünden de geçerken, kahvenin önünden de geçerken başınız dik bir şekilde geçmenizi sağladık. Niye çünkü sizler buna layıktınız. Bunu yapmak zorundaydık arkadaşlar. Biz birbirimiz. Çok iyi tanıyoruz hepimiz Karslıyız. Burada itibarını kazanmış, şimdi bir belediye buna da sizler sahip çıkacaksınız. Biz kadar sizlerde sahip çıkacaksınız ve destek olacaksınız. Bu şu etniktir, bu etniktir bunlar kimsenin karnını doyurmaz. Hiç kimse bana 7 dedesini de sayamaz. 7 deden ilerisi kimdir bilmezler. Bunlar boş laflar. Bunlar siyasi laflar. Arkadaşlar bu anlam içerisinde bu gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Bozkuş, çalışanların bayramını tek tek kutladı. Belediye çalışanları daha sonra 1 Mayıs Etkinliklerinin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER