Gazetekars

Belediyede Toplu Sözleşme Sevinci

Kars Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arsında toplu sözleşme imzalandı.

07 Ağustos 2012 Salı 08:18

Belediyede Toplu Sözleşme Sevinci

Toplu sözleşmenin imzalanması nedeniyle tören düzenlendi. Gazi Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Hizmet İş Sendikası Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen, sendika yöneticileri ve bazı üyelerini makamında karşıladı. İşçiler tarafından Başkan Bozkuş’a çiçek verildi.

Enflasyon rakamlarının oldukça üzerinde imzalanan üç yıllık sözleşmeye göre ilk bir yıl boyunca sendikaya üyesi 120 işçi, yüzde 15 oranında zamlı maaş alacak. Buna göre her bir işçinin ay sonu eline 2 Bin 150 lira civarında para geçecek. İçeride birikmiş alacakları olmayan işçilerin mesaileri ise ayrıca ödenecek. Ayrıca işçiler bütün sosyal haklardan da aynı oranda faydalanacak.

İMKÂNLARIMIZI ZORLADIK VE ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ZAM VERDİK

Belediye çalışanlarının alın teri ve emeklerinin karşılığını tam ve zamanında vermeği bir ilke ve amaç olarak benimsediklerini vurgulayan Başkan Bozkuş, sendika üyesi 120 işçinin maaşlarına ve her türlü sosyal haklar da dahil enflasyon rakamlarının oldukça üstünde yüzde 15 oranında zam yaptıklarını söyledi.

Belediye çalışanların haklarını korumak kaydıyla, sendika üyeleri ile masaya oturup belediyenin imkan ve olanaklarını zorlayarak bu sözleşmeye imza koyduklarını belirten Bozkuş, “Arkadaşlarımızla Hizmet İş Sendikası şemsiyesi altında işçilerimiz ile belediyemiz arasında 3 yıllık toplu sözleşme imzaladık. Buna göre arkadaşlarımızın maaşları ve sosyal haklarına yüzde 15 maaş artışı sağladık. Kendilerinin de belirtiği gibi bu zam, enflasyon rakamlarının oldukça üstündedir. Biz, çalışan arkadaşlarımızın muhakkak alın teri emeklerinin karşılığını tam ve zamanında vermeği bir ilke ve amaç olarak benimsemişizdir. Bu doğrultuda belediyemizin imkan ve olanaklarını da zorlayarak Sendika Başkanımız ve üyeleriyle oturup öncelikle çalışanlarımızın haklarını korumak kaydıyla bu sözleşmeyi imzaladık. Ve iyi bir rakam verdiğimize de inanıyoruz ve sonuçta bu Belediye ve Kars hepimizindir. Belediyemizin de imkan ve olanakları da ortadadır. İnşallah bundan sonraki sözleşmelerde de daha güzel rakamlar çıkar. Biz çok afaki ücret vermeği taahhüt edip, daha sonrada maaş ödeyememek gibi bir lüksümüzde olamaz. Sonuçta her ay sonu ve zamanında maaşlarınızı alıp evlerinize aile reisi olarak gittiğinizde, çoluk çocuğunuzla, eşiniz, anne ve babanızla huzur içerisinde yaşayacaksınız.” şeklinde konuştu.

KIRGINLIKLARA ZEMİN OLUŞTURMADAN BARIŞ İÇERİSİNDE BİR SÖZLEŞME İMZALADIK

İmzalanan sözleşmenin ardından söz alan Hizmet İş Sendikası Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen de Başkan Bozkuş ile kırgınlıklara zemin oluşturmadan barış içerisinde bir sözleşmenin imzalanmasından dolayı sendika üyeleri olarak memnuniyetlerini dile getirdi.

Toplu sözleşmeye atılan imzanın işçi arkadaşlarının yakın gelecekleri içinde daha iyi bir yaşama doğru adımlarının atılması için bir başlangıç olduğunu belirten Özen, “Bu bakımdan imzalamakta olduğumuz bu toplu iş sözleşmesinin anlamı çok büyüktür. Bu toplu sözleşmenin bir anlamı da uzlaşma kültürünün sadece sözden ibaret olmadığını bizzat her iki tarafın birbirlerinden emin bir şekilde karşılıklı adımlar atarak aynı noktada uzlaşabildiğini göstermesidir. İşte hem işveren, hem de sendika olarak bu birlikteliği ortaya koymuş bulunuyoruz. Dileğimiz burada imzalamakta olduğumuz toplu iş sözleşmesinin başından imza anına kadar bundan sonra da oturacağımız sözleşmelere örnek teşkil etmesidir. Malumunuz üzere, Belediyemizle imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile siz değerli üyelerimizin ücretlerinde enflasyon rakamlarının çok çok üstünde yüzde 15 oranında artış sağlanmıştır. Sosyal yardımlarda da yine belediyemizin mali imkanları zorlanarak yüzde 15 oranında artışlar yapılmıştır. Hizmet-İş Sendikası olarak, siz üyelerimizin istihdamının sürekliliğini sağlamayı en önemli görev olarak addetmekteyiz. Bu bağlamda işyerinin varlığının sürdürülebilir olması bizim için çok büyük önem arz etmektedir. İşte Toplu İş Sözleşmemiz de bu anlayışımızın tezahürü olarak hazırlanmıştır. Çünkü en uçuk rakamla imza atıp aylarca maaş ve sosyal haklar ödenmiyorsa, çalışanlar işini kaybediyorsa o sözleşme iyi bir Toplu İş Sözleşmesi olarak değerlendirilemez. Aldığımız haklardan daha da önemlisi, iş güvenliğimizin olması ve şehrimize hizmet eden bir belediyenin çalışanları olmaktır. Bu da ayrı bir gururdur ve bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Sözleşmemize katkı yapan, başta Belediye Başkanımıza ve İşyeri Sendika Temsilcimize olmak üzere emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER