Gazetekars

Bir dakikalığına empati

Dolunay Derneği Proje Koordinatörü Faruk Ocak, 15 Mayıs Pazar günü saat: 10.30’da Cumhuriyet Lisesi karşısında start alacak olan empati yürüyüşüne tüm Kars halkını davet etti.

13 Mayıs 2011 Cuma 08:04

Bir dakikalığına empati

Empati ilgili açıklama yapan Ocak, “Kimselerin görmediği, bilmediği bir dünyanın kapılarını aralamak gibi bir şey bu... Hissedilmeyen duyguları hissetmek, tadılmayan acıları tatmak, yaşanmayan sevgileri yaşamak, görülmeyen rüyaları görmek, kurulmayan hayalleri kurmak. Anlatmak isteseniz de anlatamıyorsunuz. Kelimeler şahit olduklarınızı dile getirmekte yetersiz kalıyor. Engellileri anlayabilmeniz için yaşamanız; onların dünyalarına girebilmeniz için de yalnızca kendinizden biraz fedakârlık yapmanız gerekiyor. Yaşadıkları zorlukları yaşamak, maruz kaldıkları tavırlara maruz kalmak biraz olsun onların dünyaları hakkında bilgi ve fikir sahibi olmanıza yetiyor da artıyor bile”

GENÇLİK VE ENGELLİ MERKEZİ AÇILIŞINA DAVET

Ocak ayrıca, DPT ve SODES desteği ile Kars Valiliği Koordinasyonunda, Cumhuriyet Lisesi Karşısı Final Dershanesi altında kurulan Gençlik ve Engelli Merkezimizin açılış töreninin de 15 Mayıs Pazar günü saat: 10.00’da yapılacağını belirtti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER