Gazetekars

Bir Kültür Elçisi: Eray Coşar

​​​​​​​Iğdır Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, Melekli Belediye sınırlarında kalan tarihi ve arkeolojik alanların bilim camiası tarafından tanınıp bu alanların turizme kazandırılması için son zamanlarda yoğun çaba sarf etmekte.

17 Ocak 2024 Çarşamba 23:30

Bir Kültür Elçisi: Eray Coşar

Bölgede yapılan bilimsel çalışmalara her türlü desteği veren Eray Coşar bu bilimsel ekipleri arazi çalışmaları sırasında ziyaret edip yerinde değerlendirmeler yapmakta.

Son olarak Iğdır Üniversitesi'nde düzenlenen Aras Kültür ve Sanat Sempozyumu için de yoğun çaba sarf eden başkan yaptığı açılış konuşmasında Melekli Beldesi'nin turizm potansiyeli üzerinde tespit ve öneriler sundu.

Melekli'nin kent geçmişinin 3200 yıl ötesine dayandığını belirten Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, bu tarihlerde Londra ve Moskova gibi metropollerin dahi olmadığını vurgulayarak bu anlamda Melekli ve doğal olarak Iğdır tarihinin oldukça uzun bir geçmişinin olduğunun altını çizmiştir.

2024 yılında da bu kültürel çalışmalarının devam edeceğini belirten Eray Coşar, Arkeolji ve Turizm haftalarında Melekli'de bir dizi akademik etkinliklerin yapılacağını belirtti.

adsiz1.jpgadsiz-2-001.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER