Gazetekars

'Bir Oyuncak da Sen Ver' gönüllüleri, kalpleri ısıttı!

Kars'ta 4 yıl önce sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen 'Bir Oyuncak da Sen Ver' grubu, kış öncesi topladıkları mont, bot, kırtasiye ve oyuncakları köydeki çocuklara dağıtıp, onların yüzlerini güldürüyor. 2 köyde 145 öğrencinin yüzü güldü.

27 Ekim 2022 Perşembe 09:00

'Bir Oyuncak da Sen Ver' gönüllüleri, kalpleri ısıttı!

Volkan KARABAĞ

'Çocuk gülerse dünya güler' ve 'Oyuncaksız çocuk kalmasın' sloganıyla bir araya gelen 'Bir Oyuncak da Sen Ver' grubu, Kars Valiliği'nden aldıkları izinle kampanya başlattı. Birdamlahayir platformu kurucusu İpek Toy ve gönüllüleri ile 'Bir Oyuncak da Sen Ver' grubu kent merkezinde kendi imkanlarıyla topladıkları kış öncesi topladıkları mont, bot, kırtasiye ve oyuncakları otomobillerine dolduran grup, köyleri gezerek çocukları sevindiriyor.

Sabah erken saatte Kars’a 48 kilometre uzaktaki Selim ilçesine bağlı Akçakale köyüne giden grup, 110 öğrencinin bulunduğu okul sıralarını hediyelerle doldurarak öğrencileri bekledi. Evlerinden okula gelen öğrenciler sınıflarına girerken sıralarında hediyelerini görerek büyük mutluluk yaşadı. Hediyelerini alan öğrenciler 'Bir Oyuncak da Sen Ver' grubuna teşekkür notu yazarak gönüllülere hediye etti. Daha sonra Kekeç köyüne geçen ekip burada da bulunan 35 öğrenciye hediyelerini vererek mutluluklarına ortak oldu. Yeni montlara, botlara kavuşan çocukların mutluluğuna ortak olup onlara çeşitli ikramlarda bulunan ekip, son 4 yılda yardım ulaştırdıkları binlerce çocuğun yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadı.

Aldığı hediyelerden mutlu olan 6’ncı sınıf öğrencisi Aygül Yurdalan, çok mutlu olduğunu ifade ederek  'Bir Oyuncak da Sen Ver' grubuna teşekkür etti.

Kampanyaya katılan gönüllülerden Avukat Fatmanur Yemenoğlu, “Biz, 'Bir Oyuncak da Sen Ver' ekibi 2018-2019 yıllarında kuruldu. Kars’ın köylerindeki çocuklara yardım götürüyoruz, aslında yardım demeyelim de hediye götürüyoruz. Oyuncak, mont, kırtasiye malzemesi, bot götürüyoruz. Hocalarımızla, muhtarlarımızla iletişime geçiyoruz, bu şekilde hareket ederek çocuklarımıza güzel bir etkinlik yaparak hediyelerimizi veriyoruz. Bizim buradaki amacımız; bir çocuğun bile bir oyuncağının eksik olmamasıdır. Onun için elimizden geldiği kadar bütün köylere, çocuklarımıza oyuncaklarımızı ve hediyelerimizi götüreceğiz. Bugünkü etkinliğimizde Kekeç ve Akçakale köyü bulunmaktadır. 145 öğrencimize mont, bot, kırtasiye malzemesi, oyuncak ve çeşitli ikramlar getirdik, çocuklarla çok güzel bir paylaşımımız oldu, hepsi çok mutlu oldu. Onlara tamamen sürpriz oldu ve çok sevindiler. Ama sizlerin de bildiği üzere Kars soğuk bir şehir çocuklarımızın mont ve bota çok fazla ihtiyacı var, bu etkinliklerimizin devamı için sizlerin yardımına ihtiyacımız var ve destek olacak vatandaşlarımızın 'Bir Oyuncak da Sen Ver' sayfasıyla iletişime geçmesini istiyoruz.” dedi.

bir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(1)-001.jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(2)-001.jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(3)-001.jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(4)-001.jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(5).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(6).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(7).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(8).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(9).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(10).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(11).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(12).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(13).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(14).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(15).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(16).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(17).jpgbir-oyuncak-da-sen-ver-gonulluleri,-kalpleri-isitti!-(18).jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER