Gazetekars

Bu sorunlar Karslıları da yakından ilgilendiriyor

CHP İstanbul Milletvekili hemşerimiz Gürsel Tekin, Kars halkını da yakından ilgilendiren konularda iktidarı uyardı.

16 Eylül 2020 Çarşamba 23:21

Bu sorunlar Karslıları da yakından ilgilendiriyor

Pandemi sürecinde ve yaklaşan kış öncesi vatandaşı zor günlerin beklediğini belirten Tekin, hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmamasını, belli bir miktarda içme suyu, elektrik ve doğalgazın parasız olarak sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu yönde iktidarı uyardıklarını da belirten Gürsel Tekin “Önümüz kış, zor günler bizi bekliyor. Bu sebeple; hiç değilse hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmamalı ve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalıdır.” diye konuştu. Tekin, “Geçmiş borçlar nedeniyle su, elektrik ve doğalgaz kesintileri yapılmamalı ve kesilmiş olanlar derhal açılmalıdır. Fedakârlık bugün değilse ne zaman yapılacak? Salgınla mücadele; genelgelerle ya da sözlü talimatlarla yürütülemez. Gelin, Meclis açılır açılmaz tüm bu konuları düzenleyen bir yasa çıkaralım.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs ile mücadele kapsamında kimsenin borcundan dolayı elektriği, suyu ve doğalgazının kesilmeyeceğini söylemesine rağmen maalesef dağıtım şirketleri ve bazı belediyelerin bu karara uymadığını görüyoruz. Her eve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı, geçmiş borçlar nedeniyle su ve doğalgaz kesintileri yapılmamalı ve kesilmiş olanlar derhal açılmalıdır" dedi.

CHP’li Tekin, ihtiyacı olan vatandaşa elektrik, su ve doğalgazın ücretsiz olarak verilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, “İnsanlar canının derdinde ama birileri hala vatandaşın elektrik, su ve doğal gaz faturalarının peşine düşmüş durumda. Dağıtım şirketleri ve bazı belediyeler fatura borcu nedeniyle kesintilere devam ediyor. Hiçbir düzelme yok. Özel şirket bildiğini okuyor. İki fatura ödenmemesi durumunda hemen kesintiye gidiliyor. Fedakârlık bugün değilse ne zaman yapılacak? Salgınla mücadele; genelgelerle ya da sözlü talimatlarla yürütülemez. Gelin Meclis açılır açılmaz tüm bu konuları düzenleyen bir yasa çıkaralım. Anayasa açık ve net ortada. Daha fazla çiğnenmesine müsaade etmeyelim” dedi.

Normalleşmeye geçilmesine rağmen halen kapalı durumda olan iş yerlerinin olduğunu, devletin bu iş yerlerini görmezden geldiğini ve herhangi bir yardımda bulunmadığını kaydeden Tekin, “Bu işletmelerde çalışan binlerce kişi işsiz ve gelirsiz durumda. İşletmelerin kira, su, elektrik, doğalgaz borçları birikmiş durumda. Devletin bu işletmelere çalışma izni vermediği gibi aynı zamanda bu işletmelere herhangi bir gelir desteği de sağlamamaktadır. Açılmasına müsaade edilmeyen bu iş yerlerinin elektrik, su, doğalgaz, borcu birikmiş ama ne yazık ki mevcut iktidar esnafının, vatandaşın derdini çözmek yerine, elektriğini, suyunu, doğalgazını kesmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu zor günlerde vatandaşın ve esnafın yanında olmak, sorunlarına çare üretmek hepimizin görevi olmalıdır diyen Tekin, “salgının etkisiyle kesilen sayaç sayısı daha da artabilir. İktidarı uyarıyoruz. Önümüz kış, zor günler bizi bekliyor. Bu sebeple; hiç değilse hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmamasını ve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmasıdır.” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER