Gazetekars

Bugün Kandil

İslam Aleminin heyecanla beklediği üç aylar bugün Regaip Kandili ile taçlanacak.

02 Haziran 2011 Perşembe 07:52

Bugün Kandil

Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili İslam alemi tarafından bugün karşılanarak, Müslümanlar tarafından camilerde namazlar ve dualar eşliğinde idrak edilecek.

Af ve mağfiretin müjdecisi Regaip Kandili, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak.

Kars İl Müftülüğü tarafından Regaip Kandili münasebetiyle Evliya Camii ve Merkez Camii’nde Mevlüt ve Kuran ziyafetinin verileceğini hatırlatan Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, “Bütün Karslılara günün önemi hakkında seçkin hocalar tarafından hatırlatmalar yapılacaktır ve herkesin bu gecede camilere bekliyoruz” dedi.

Müftü İlyas Gümüş Regaip Kandili mübarek üç ayların başlangıcı olduğu için İslam alemi tarafından büyük heyecanla karşılanacağını söyleyerek, “Bu mübarek günlerde yapmamız gereken dualar okuyarak bu güzel günleri anlamına yakışır yaşayabilmek ve boş geçirmemektir. Bu mübarek aylarda sık sık Allah’ım Recep ve Şabanı bize mübarek eyle, bizi Ramazan’a yetiştir” duasının okunması gerektiğini vurguladı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER