Gazetekars

Çalışmalar Devam Ediyor

Kars’ta göreve başladığı 2009 yılından bu zamana kadar gerek alt yapı ve gerekse üst yapı ile hayata geçirdiği kalıcı projelerle dikkatleri üzerine çeken AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a Karslılardan tam destek geldi.

02 Kasım 2013 Cumartesi 13:41

Çalışmalar Devam Ediyor

Uzun yıllar bozuk yollar ve arsenikli suları içen Karslılar, Bozkuş’un göreve başladığı günden itibaren kentin bütün sorunlarını tek tek kalıcı olarak çözdüğünü yaklaşan seçimler öncesinde Bozkuş’a destek vererek Kars’ı hak ettiği yere taşımasına yardımcı olacaklarını belirttiler.

Kars’ın bundan sonra kaybedecek bir dakikasının olmadığını ifade eden çok sayıda vatandaş; “Biz yıllarca her şeyden mahrum bırakıldık. Son 5 yıldır Kars her anlamda yatırım gördü. Evelerimizde akmayan sularımız aktı. Bozuk yollarımız asfalt oldu. Kars’ın giriş ve çıkışları modern şehir görünümüne büründü. Çöplerimiz alınıyor. Sorunlarımız tek tek gideriliyor. Kars’ın girilmedik cadde ve sokağı kalmadı. Şehir tozdan topraktan kurtuldu. Daha ne isteyelim” diyerek Bozkuş’u desteklediklerini belittiler.

Kars’ta yapılan çalışmaları kurmaylarıyla birlikte gezen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür eden Bozkuş, Kars’ın her anlamda daha iyi olacağını, gerek milletvekilleri, gerek il teşkilatı ve gerekse belediye olarak Kars’a yapılan yatırımların her geçen gün daha da artarak devam edeceğini kaydetti. Belediye'nin içmesuyu şebekesi çalışmasında toprak altından çıkararak değiştirdiği boru ve vanalar ise görenleri dehşete düşürdü.

Başkan Bozkuş; “Biz göreve gelirken hiçbir şeyi geçici düşünmedik. Kars geçici işlerle çok zaman kaybetti. Doğru dürüst hiçbir şeyimiz yoktu. Bugün yap, yarın boz zihniyeti hakimdi. Biz hepsini ortandan kaldırdık. Önce alt yapıyı bitirdik. Neler yaptık. Kanalizasyon şebekesi yenilendi. Su şebekesi değişti. TEDAŞ, KARGAZ, TELEKOM bizimle beraber bütün işlerini tamamladı. Yollar yapıldı. Üst üste koymadık. 50 santim kazdık. Toprak altından çıkan atıl vaziyette bırakılan yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini çalışır hale getirdik. Parklar yaptık. Kars’ın giriş çıkışları da dahil milletvekillerimizin de destekleriyle bütün yollarımız asfaltlandı. Kaldırımları yapıldı. Refüjler yapıldı. Bakın yapılacak demiyorum. Yapıldı diyorum. Biz Kars’ın 50 yıllık alt yapı sorunlarını çözdük. Çözmeye de devam ediyoruz. Bakın Kasım ayındayız halen yol çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“KARSLILAR KANALİZASYON ŞEBEKESİ’NDE İÇME SUYUNU KARŞILIYORDU”

Kars’ta arsenik oranı yüksek içmesuyunu insanların içtiğine dikkat çeken Bozkuş, içmesuyu şebekesinin kanalizasyon şebekesinden bir farkı olmadığını, yer altından çıkan boruların Karslıların nasıl su içtiğinin en açık ve acı göstergesi olduğunu söyledi.

AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Bütün cadde ve sokaklardaki içme suyu şebekesini değiştirdik. Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan manzara korkunçtu. Bütün borular, vanalar paslanmış, içerisi pas bağlamış ve pislilikten geçilmiyordu. Halkımız buradan su ihtiyacını yıllarca karşıladı. Hiç kimse el vurmadı. Korktu. Altın kalkamayacaklarını anladıkları için vatandaşların sağlığıyla oynadılar. Biz önce insan sağlığı dedik. Önce ve toprak altına girdik. Halkımızı bugün Allah’ın izniyle pis borulardan akan suyu içmekten kurtardık. Halkımızın sağlığı bizim için önemliydi. Ve bugün Allah çok şükür içme suyu arıtma tesislerinden gelen sağlıklı suyu, sağlıklı şebekelerden halkımız korkusuzca içiyor. Biz sizleri seviyoruz. Sizlere hizmet için varız” diye konuştu.

“BEŞ YILLIK SÜREÇTE ÇOK YOL ALDIK”

Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimizin ve AK Parti İl Teşkilatımızın destekleriyle Kars’ta çok yol kat ettiklerine dikkat çeken Başkan Nevzat Bozkuş; “Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen bakanlarımız, genel müdürlerimiz, milletvekillerimiz ve İl Teşkilatımızın destekleriyle Kars’ta çok önemli projelere imza attık. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binalar yükseldi. Kentsel tasarım Projesiyle Millet Bahçesi kurtarıldı. İçme Suyu Arıtma Tesisleri tamamlandı. Hayvan Pazarı tamamlanmak üzere. Asri Mezarlık Projemiz tamamlandı. Belediye Hizmet Binamız tamamlandı. Bugün yarın açılışı yapılacak. Yani ne söz verdiysek yerine getirdik. İnsanlarımızın arabaları daha dökülmüyor. Yoluyla, suyuyla, alt yapısıyla, kaldırımıyla, park ve bahçeleriyle, Kars’ta çok şeyler yaptık. Bunları sizler daha iyi görüyorsunuz. İnşallah az öncede belirttiğim gibi el birliğiyle Kars’ı çok iyi yerlere taşıyacağız.”

Vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür eden Bozkuş, bir süre esnafla közde çay içti. Sohbet etti. Yapılan işlere vatandaşların sahip çıkmasını istedi. Tek tek vatandaşlarla görüşen Bozkuş, daha sonra bölgeden ayrılarak Belediye Hizmet Binası’na geçti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER