Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi ve Ömer Nasuhi Bilmen Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdunun “Çanakkale Zaferi” fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.
21 Mart 2011 Pazartesi 08:00
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Ömer Nasuhi Bilmen Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun tertip ettiği “Çanakkale Zaferi” konulu fotoğraf sergisi Halk Eğitim Merkezi Sergi salonunda ziyarete açıldı.
Sergi 24 Mart’a kadar ziyaretçilere açık olacak olan sergideki fotoğraflar ziyaretçileri hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor.
İlim Yayma Cemiyeti Yurt Müdürü Murat Hançer, sergiyle ilgili şunları söyledi:
“Bu sergiyi açmamızın sebebi öğrenciler başta olmak üzere, tüm Kars halkına Türkiye’ye şunu anlatmak, milli ve manevi değerlere bağlı olmanın önemi bütün bu milletin kardeşçe ve orada nasıl mücadele ettiğini anlatmak, bir tarih şuuru meydana getirmektir.
İlim Yayma Cemiyeti olarak Çanakkale’yi bu fotoğraflarla hemen hemen her olayını ve ya anları aktarmaya çalışıyoruz. Ayrıca yine Çanakkale fotoğrafları üzerinden İstiklal Marşımızın tüm kıtalarını da halkımıza sunuyoruz. Bütün halkımızı, özellikle öğrenci arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz. Çanakkale ruhunu birlikte yaşamak, birlikte var etmek bir tarih şuuruna sahip olabilmek için İlim Yayma Cemiyeti olarak biz zaten geçmişten bugüne milli ve manevi değerleri bütün halkımız tarafından bilinmesini, eğitim ve öğretimde başarılar elde edebilmemiz için bu tür çalışmalar ve çabalar içindeyiz.
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin düzenlediği resim sergisi, çocuklarımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerleri aşılamak, bir tarih şuuru ortaya koymak üzere Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda 24 Mart’a kadar bir hafta boyunca tüm halkımıza açık olacaktır.
Resim sergimizin hedefi, ilk, orta ve yükseköğretim öğrencilerine fotoğraflarla Çanakkale Zaferini anlatmak, oradaki birlik kardeşlik ruhunu, inancın başarıdaki önemini ortaya koymaktır.
Bu sergiyi açmaktan muradımız bir tarih şuurunu harekete geçirmek, bir tarih şuurunun oluşmasında tarihimizin en önemli parametrelerinden biri olan “Çanakkale olgusunun “ daha belirgin bir hale getirmektir. Tavırlarımızda davranışlarımızda Çanakkale’de yaşadıklarımızın hem bir dram olması boyutuyla hem tarihe altın harflerle kazınmış zafer olması hasebiyle daha baskın hale getirmektir.
Tarih diyoruz çünkü tarih insana özgü bir şeydir. Mahlukat içerisinde bir tarih şuuruna ihtiyaç duyan tek canlı insandır. tarih diyoruz çünkü medeniyet diyoruz ve medeniyet canlılar arasında sadece insana özgüdür.
Medeniyet eğer bizim değerlerimizi muhafaza edip yücelttiğimiz bir iç kalemizse; tarih in her bir satırı medeniyetimizin bir tuğlası mesabesindedir.
Merhum Akif’imiz tarih tekerrürden ibaret derdi. biz tekerrür etmemesini dilediğimiz bir tarihi yad etme ve zihin ve yürek boyutunda yaşatma derdindeyiz.
Unutmamak zorunda olduğumuz şeydir tarihimiz. çünkü ünlü İslam düşünürümüz ibn-i Haldun derki geçmişler geleceğe suyun suya benzediği gibi benzerler. yani unutma diyoruz geçmişin geleceğin olabilir.
Tekrar Çanakkale’ye ve onu yaşatan şartlara dönecek olursak Çanakkale Anadolu İslam medeniyetinin ehl-i salibe galebe çaldığı bir medeniyet savaşı, bir teknoloji ve iman savaşı hatta bir doğu batı savaşıdır diyebiliriz.
Çanakkale ye Akif’in gözüyle baktığımızda ise… kimi Hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela dediği bir güruhun İslam-ı yok etmek üzere bir araya gelmiş halini görüyoruz.
Hasta dama dedikleri Osmanlıyı agamemmon zihniyetiyle linç etme girişimidir Çanakkale’de batının tavrı.
Öyleyse onların gözünde katledilen bizim gözümüzde şehid olan 250.000 insanı aklımıza getirsek yeniden; evet Çanakkale tamda bir zulüm örneğidir ehl-i salibin.
O zaman bu zulmü unutmadan bu topraklar ve bu toprakları vatan kılan değerlere yeniden sımsıkı ve samimi bir şekilde sarılmamız gerektiğini hatırlarız.
Ve son söz olarak şunu söyleyebiliriz
Çanakkale Bosna, Çanakkale Gazze, Çanakkale imam-ı azamın bombalanan topraklarıdır. Unutma geçmişin geleceğindir.”