Gazetekars

Çapan'ın Cumhuriyet aşkı alevlendi!

Ergenekon davası sanıklarından Gürbüz Çapan’ın Cumhuriyet Gazetesi’ne olan tutkusu herkesin malumudur.

12 Ocak 2011 / 07:37

Çapanın Cumhuriyet aşkı alevlendi!

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Çapan, İnan Kıraç, Turgay Ciner ve Mehmet Emin Karamehmet gibi Cumhuriyet’e hissedar olabilmiş talihli isimler arasında yer alır. Aynı zamanda Sol camiada CHP’nin 2 numarası Gürsel Tekin gibi o da Kars’ın yetiştirdiği gözde siyasetçilerden biri olmayı da başarmıştır.

 

Cumhuriyet’e olan tutkusu öyle büyük boyutlardadır ki, yüklü miktarda parayı yatırarak gazeteyi Uzan’ların haczinden kurtaran yine odur. Silivri’de 16 ay hapis yatmasının nedeni yine Cumhuriyet Gazetesi tutkusudur.

 

Çapan,Ergenekon’da gazetedeki hisselerini Veli Küçük’e devretmeye çalışmak ve İlhan Selçuk’a yakınlığı nedeniyle örgüt üyeliği ile suçlanıyor.

 

Cumhuriyet’in görüşlerine katılmadığını iddia etse de , Çapan’ın Cumhuriyet’e olan bağlılığı hiç bitmez.

 

Bugünlerde Gürbüz Çapan’ın Cumhuriyet aşkı yeniden alevlendi.

 

Artık günlerini yine eskisi gibi Cumhuriyet’te geçiriyor. Cumhuriyet’in emektar köşe yazarı Hikmet Çetinkaya ile yediği içtiği ayrı gitmiyor. Gazete çalışanları Mehmet Faraç’ı gazeteden tasfiye ettiği için neşesi yerinde olan Çetinkaya’nın Çapan’ı da yanına almasını ‘Hikmet abi gücüne güç kattı’ şeklinde yorumluyor. Gürsel Tekin kontenjanından Koç Üniversitesi’nde Anayasa Profesörü olan kızı Bertil Emrah Oder’i CHP’nin Parti Meclisi üyesi yapması da cabası. Çetinkaya müstakbel bir milletvekili babası olmayı şimdiden garantiledi. Arkasında Koç gibi bir isim varken sırtı yere gelmez tabi. Ne diyelim, onlar erdi muradına Baykal çıksın kerevitine…

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER