Gazetekars

Çatıdan düşen buz yaraladı

Çatıdan düşen buz bir gencin yaralanmasına neden oldu...

02 Mart 2011 Çarşamba 07:36

Çatıdan düşen buz yaraladı

Kars Belediyesi bitişiğindeki binanın çatısından düşen buz kalıpları Karsspor Amatör Kulübü yöneticisi ve sporcularının üzerine düştü. Bir gencin kafasından yaralandığı olayda takımın teknik direktörü de hafif şekilde yaralandı. Yaralı genç Ambulansla götürüldüğü hastanede tedavi edildi.

Karsspor Amatör Kulübü teknik heyeti ve oyuncuları, turnuvada ligin ikincisi olmasının ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından takım hocası ve futbolcular Belediyeden ayrılırken buz sürpriziyle karşılaştılar.

Belediye binasından ayrılarak karşı caddeye geçen takım oyuncuları binadan buz parçalarının altında kaldı. Takım kaptanı Mehmet Duman ve takım hocası Hüseyin Bedel üzerlerine buz düşmesi sonucu yaralandılar.

Korkulu anların yaşandığı olayda ne olduğunu dahi anlamayan Kaptan Duman, binadan düşen buz parçasının kafasına isabet etmesi sonucu yere yığıldı. Takım kaptanının hemen yanında olan Bedel’e de isabet eden buz parçaları Bedeli’nde hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Takım futbolcularının ilk müdahalesinin ardından olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Kaptan Duman ve Teknik hoca Bedel burada tedavi altına alındı.

Hastanede yapılan ilk müdahalede Bedel’in omzunda hasar olduğu tespit edilirken, takım kaptanının da buz parçasının kafasına isabet etmesi sonucu yaralandığı belirlendi.

Bir süre müşahede altında tutulan Kaptan Duman daha sonra taburcu edildi. Evinde dinlenmeye çekilen kaptana “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundular.

Geçirdiği talihsiz kazayı anlatan Kaptan Duman, “Öncelikle şuan hayatta olduğum için çok mutluyum. Ben ve takım hocamızın yaşadığı bu talihsiz kazayı ucuz atlattık. Takım arkadaşlarımızla ve hocamızla Belediye Başkanına ziyaret gerçekleştirdik. Bizim amacımız oynadığımız takımın başarısını ispat etmekten daha çok Kars gencinin neler yapabileceği ve fırsatlar verilirse gençler olarak kendilerini ispatlayabileceklerini birer Karslı olarak ifade etmekti bunları da ifade ettik. Bizim söylediklerimiz umarım dikkate alınır, Karslı gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için spora yönlendirmenin en iyi yol olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız da bu görüşme sonrası bizi dikkate alacaktır. Kaza konusu ile ilgili de bizim başımıza gelenin daha kötüsü her an herkesin başına gelebileceği düşünülmeli ve gereken önlemler alınmalı” dedi.

Ölümle burun buruna geldiğini de belirten Duman, “Eğer buz parçası kafamın ortasına isabet etseydi durum daha kötü olabilirdi. Belediye’nin gerekli önlemleri alıp çatılardaki buzları temizlemelidir.” diye konuştu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, İtfaiye ekiplerinin çatılardaki buz tehlikesine karşı çalışma yaptıklarını söyledi. Bozkuş, “Buna rağmen tehlike arz eden binalarla ilgili de vatandaşlarımız ihbarda bulunurlarsa görevlilerimiz o bölgeye intikal eder gerekli müdahaleyi yaparlar” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER