Gazetekars

Cemal Kanbay yılın şoförü seçildi

Kars’ta yılın şoförü seçilen 26 yıllık sürücü Cemal Kanbay ödülünü, Trafik Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ve Kars Valiliği’nin düzenlediği programda aldı.

14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:21

Cemal Kanbay yılın şoförü seçildi

Evli ve 2 çocuk babası 47 yaşındaki Cemal Kanbay, 1986 yılında B Sınıfı ehliyeti alarak şoförlük mesleğine başladı. Merkeze bağlı Derecik Köyü’nde minibüsçülük yapan Kanbay, köy-kent arasında yolcu taşıyarak geçimini sağladı. Öğrenci servisliği de yapan Kanbay, Trafik Haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte yılın şoförü ünvanına layık görüldü.

Hayatı boyunca hiç ceza almadığı, trafik kurallarına harfiyyen uyduğu gerekçesiyle ödüle layık görülen Kanbay, bütün sürücülere de kurallara uymaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kanbay, “Trafikte kuralla ve trafik işaretlerine uyulmalı, kendi can güvenliği ve yolcuların can güvenliğini unutmamalı, emniyet kemerini bağlamalı, fazla yolcu alınmamalı, şerit ihlali yapılmamalı, hız sınırını aşılmamalı” dedi.

Bir sürücünün her ne kadar dikkatli olsa da karşıdan gelen sürücüyü hatalı bilip dikkatli olması gerektiğini de belirten Kanbay, “Sürücü kesinlikle dikkati elden bırakmamalı. Her an karşıdan gelen araç sürücüsünün dikkatsiz olabileceğini hesaplamalıdır. Aracını sürekli bakım yaptırmalı ve evraklarını da zamanında hazırlamalıdır.” diye konuştu.

Kanbay ayrıca, aynı zamanda da 26 yıldır halk ozanlığı yapıyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER