Gazetekars

CHP Adayları Soruları Cevapladı

CHP Kars Milletvekili Adayları Saffet Özdemir ve Cengiz Taşdemir, Ölçek Gazetesi Muhabiri Levent Karaçay’ın sorularını yanıtladı.

22 Mayıs 2011 Pazar 09:56

CHP Adayları Soruları Cevapladı

CHP Kars Milletvekili Adayları Saffet Özdemir ve Cengiz Taşdemir, Ölçek Gazetesi Muhabiri Levent Karaçay’ın sorularını yanıtladı.

LEVENT KARAÇAY;

Eğer seçilirseniz siz nasıl bir milletvekili olacaksınız? Sizin için Kars’ın menfaatlerimi, yoksa kendi menfaatleriniz mi ön planda?

SAFFET ÖZDEMİR;

Arkadaşlar benim şuan ki yaptıklarım zaten sizin sorunuzun cevabıdır. Daha önce partilerin bırakın üçüncü sıra adayının ikinci sıra adayının bile meydanlara çıktığı köyleri ve mahalleleri dolaştığı mevzu bahis değildir. Ben burada partim için halkım için mücadele veren bir adayım tabi ki her adayın olduğu üzere benimde seçilmek gibi bir dileğim amacım vardır. Ama benim esas amacım nedir Ben bu kentin sorunlarını biliyorum köylümün sorunlarını biliyorum halkımın sorunlarını biliyorum. Amacım o sorunları dillendirmek, partime menfaat sağlamak ve patimi iktidara getirmektir. Ve ben her gittiğim yerde şunu söylüyorum diyorum ki senin ilçene köyüne gelip de buranın sorunlarını görmeyen kördür. Bunu görüp de seçildikten sonra halkımızı kandırıp onları unutan insanlar namussuzdur. Çünkü namusuma ve şerefime yemin ediyorum diyor o Mecliste.

LEVENT KARAÇAY;

Seçilirseniz Kars için nasıl bir katkı sunarsınız, Kars için ne istersiniz?

SAFFET ÖZDEMİR;

Ben makro düzeyde düşünmekten yana olan bir insanım. Karsta köylere gidip orda senin yolun yok ben iktidar olduğumda yol yapacağım diyen politikacılardan değilim. Türkiye’de kalkınma olmalıdır. Herkese eşitçe hakça iş yapılmalı. Türkiye’nin savunma, eğitim problemi varsa öncelikler onlara verilmeli. Ardından küçük işler yapılmalı eğer ben seçilirsem ilk yapmam gereken şey katma değer yaratacak katkı sağlayacak projeler yapılmalı. Karsın yok edilen, satılan fabrikalarını entegre şekilde istihdam yaratacak şekilde yeniden açmak. Hem tarım ve köylüyü destekleyeceğiz hem de şehirde yaşayan işsiz insanların çalışacağı imkanlar yaratmak. Kars sınır kenti olup da avantajlarını kullanamayan tek örnektir. Ben tabiki Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan topraklarının Ermenilerin derhal çekilmesini istiyorum, komşularımızla iyi ilişkiler istiyorum. Sınır kapısının ya hep açılması ya da kapatılması için için mücadele edeceğim. Sınır ötesibölgesel iş birliğinin bu bölgede kurulmasından yanayım. Çünkü paranın olduğu yerde savaştan bahsedilmez. Eğer öyle olsaydı Amerika birbirini yerdi. Yüzlerce farklı etnik yapı birlikte yaşıyor.Hem Türkiye’nin doğusunda sportif, kültürel, sosyal alışverişin yapılması hem de barış vesükûnetingötürülmesi lazım. Hem sınır ötesi bölgesel iş birliği, hem trans Kafkasya serbest bölgesi hem de Kars’taki hayvancılık ve tarım eksenindekifabrikaların yeniden kurulması Kars’ta birçok şeyin önünü açacaktır. Zaten Kars’a fabrika geldiği zaman devlet o yolu yapmak zorundadır.

LEVENT KARAÇAY;

Kars’ta ki istihdam hakkında ne düşünüyorsunuz?

SAFFET ÖZDEMİR;

Ben düşünce olarak karma ekonomiden yanayım. Sadece Kars için değil her tarafta böyleyim. Karsta özelleşmelerin tamamına karşıyım. Özelleştirme ile birlikte Kars’ta hayvancılık bitti. Tarımın olmadığı yere özel teşebbüs gelir mi? Kars’taistihdam sorunu var . Memleketin sorunları kendi yerinde çözülmelidir. Özelleştirme politikaları kesinlikle yanlıştır. Bu hem üretimi düşürme açısından yanlıştır hem de toplumsal sorunların temel kaynağı olması nedeni ile yanlıştır

LEVENT KARAÇAY;

İktidar partisinin özellikle vurguladığı “biz sosyal devletin bütün gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Bu anlamda her türlü sosyal yardımımız yapılıyor.” Söylevleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

SAFFET ÖZDEMİR;

İktidar partisinin bu söylevleri tamamen yalan, dolan,kandırmaca bunlar benim zavallı halklımı kendilerine oy vermeye zorlayan söylevlerdir. Örneğin bizim aile sigortası olayı. Aile sigortası devletin bir görevidir. Uluslararası çalışma örgütü tarafından 9 sigorta dalından biri olarak kabul edilmiş ve Türkiye1961 senesinde uygulayacağına dair imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti laik demokratik sosyal hukuk devletidir. Yani burada yaşayan her vatandaşın sağlık eğitim ve insanca yaşaması devletin hükümlülüğü altındadır. AKP uluslararası anlaşmalarla Türkiye Cumhuriyetinin kabul ettiği aile sigortasını uygulamıyor. Bununyerine kendisine uyan kömür, makarna dağıtıyor. Biz iktidara gelir gelmez aile sigortasını bağlayacağız. Bu çerçevede ihtiyacı olan her aileye her kadının banka cüzdanına ayda en az 600 TL para yatırılacaktır. Bu 1250TL kadar çıkacak bunun şartları nedir örneğin çocuğu askerse, okuyan öğrenci sayısı, yaşlısı, engelli sayısı varsa bu rakam çıkacaktır. Biz üretimden yana olan üreten toplumdan yana bir siyasi düşünceye sahibiz halkın üretmesini istiyoruz. Devletin temel amaçlarından biride halkına iş vermesidir. Kars’ta fabrikalar kuruluncaya kadar o ailenin çocuğu sosyal güvenliğine ve iş imkanına sahip olana kadar bu aileye aile sigortası kapsamında katkıda bulunacağız. İşe girdikten sonra bu sigorta kesilecektir. Bizim bu aile sigortasının amacı insanları tembelleştirmek değil,şimdilik mecburi giderlerini karşılamak ve ardından ona iş bulana kadar yaşamını devam etmesini sağlamaktır.

LEVENT KARAÇAY;

Kars’ta profesyonel hayvancılık yapılmıyor, bunun çok nedeni var, bununla ilgili CHP nin nasıl bir politikası olacak ?

SAFFET ÖZDEMİR;

Biz sosyal demokrat birpartinin mensuplarıyız.Sosyal demokraside olmazsa olmazın birisi de kolektif üretimdir, yani kooperatifçiliktir. Benim köylüm gelenekselmetotlarlatarım, hayvancılık yapıyor. Bunları köyümün geleneksel yöntemlerle yaptığı tarım ve hayvancılığı bir kooperatifçilik anlayışı çerçevesinde üretimlerini birleştirmek. Girdi maliyeti düşürmek. Toplu yem alımları ve üretimleri yapmak, Hayvanların ıslah edilmesini sağlamak, bunlar süreç meselesidir. Bunuda yapacak olan devlettir. Devlet ön ayak olmalıdır geçmişte. Düve üretme çiftlikleri vardı. Bunun temel amacı hem cins hayvan yetiştiriciliği yapıp köylüye boğa vermek ve modern oluşturmaktı. Devlet üreticiyi aşı yardımıyla, devlet demir yolları ile bedava ulaşımı yaparak saman, arpa, buğday taşımak yöntemiyle desteklerdi. Bunlar doğru politikalardı. Biz bunları derhal başlatacağız, önümüzdeki süreç içinde daha da geliştirip besiciliğe yönelik tarım faaliyetlerine katkı sağlayacağız.

LEVENT KARAÇAY;

Karslılara“bana bunun için oy verin” derseniz nasıl özetlersiniz?

SAFFET ÖZDEMİR;

1- Cumhuriyet Halk Partisi Kars milletvekili sadece Kars için değil ülkenin bütünü için karar alırlar. Karslı milletvekili bu süreçte Kars’ın sorunlarını ele alır, hizmet getirir. Ben Kars’ın sorunlarını en doğru şekilde parlamentoya taşıyacağım

2- Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntıların farkındayım. Bir diplomat kökenli Kars milletvekili adayı olarak ülkemizin karşı karşıya olduğu sıkıntının farkındayım. Büyük Ortadoğu projesine dur diyeceğiz. Türkiye’de kirli savaşın bitmesi için savaş edeceğim. Herkesin barış içinde yaşamasından yanayız. Bu ülkenin yapmış olduğu yanlış politikalara son vermeliyiz. Biz doğrudan gelir desteğini üretene vereceğiz Mazotu 1.5 liraya indireceğiz.

3- Türkiye cumhuriyeti toprakları üzerindeyaşayan üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapmaktır.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER